Még könnyebb lett megtalálni az eltűnt vagy ellopott Samsungokat

2020 / 08 / 25 / Pőcze Balázs
Még könnyebb lett megtalálni az eltűnt vagy ellopott Samsungokat
Elveszett mobilt, tabletet vagy laptopot keresgélni nagyon idegesítő, de nem nagyon nehéz - egészen addig, amíg van internetkapcsolata az eszköznek. A gondok akkor kezdődnek, ha a lakásban bujkáló táblagépig vagy telefonig nem ér el a wifi. A Samsung tulajdonosoknak mostantól egyszerűbb lesz megoldaniuk az ilyen helyzeteket.

Az Apple és a Google tíz, illetve hét éve segítenek azoknak, akik hajlamosak időről időre nem találni a telefonjukat, számítógépüket - vagyis mindannyiunknak. A legtöbb esetben ez annyit jelent, hogy elkezdünk pánikolni, majd megnyugszunk, elkérünk valakitől egy számítógépet vagy egy telefont, belépünk a fiókunkba, és látjuk egy térképen, hogy a kert melyik sarkában esett ki a zsebünkből a mobil, esetleg elkezdjük csipogtatni, ha pont le volt némítva, amikor úgy döntött, elbújik előlünk.

Nincs net, van sírás

Ha viszont az eszközön nincs net, például a laptopot nem a router közelében tettük le valahova, vagy a telefonunkat eltulajdonító leleményes tolvaj repülőgép üzemmódba kapcsolja a mobilt, akkor meg vagyunk lőve: elvész a szolgáltatás és az eszköz közti kapcsolat, nem látszik a térképen, hogy merre keresgéljünk, nem tudunk csipogtatni, csak csöndesen sírni és elkezdeni spórolni.

Az Apple tavaly izgalmas megoldást talált a problémára: az iOS eszközök Bluetooth-on keresztül kapcsolatba tudnak lépni egymással, így elég, ha a tolvaj mellett ül valaki a buszon egy működő iPhone-nal, máris láthatjuk, hogy melyik végállomás felé tart a mi iPhone-unk. Ráadásul a technológiába olyan biztonsági megoldásokat építettek, amelyekkel illetéktelenek semmiképp sem tudják kideríteni, hogy hol van a telefonunk, hiába látja azt akár több száz másik eszköz.

Tegnap az XDA Developers újságírója, Max Weinbach szúrta ki, hogy a Samsung hasonló megoldást élesített az Egyesült Államokban. A koreai gyártó egyelőre nem árult el részleteket arról, hogy ők pontosan hogyan oldották meg, hogy más Galaxy eszközök is segítenek a telefonunk megtalálásában. A szolgáltatás nem lép működésbe automatikusan, amint élesedik a magyar készülékeknél is, a Find my Mobile appban kell bekapcsolni azt.

(Fotó: Getty Images)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Kiszámolták, milyen sebességgel szállítja az ajándékokat a Mikulás
Kiszámolták, milyen sebességgel szállítja az ajándékokat a Mikulás
Egy brit egyetem diákjai kiszámolták, milyen gyorsan kellene utaznia a Mikulásnak ahhoz, hogy az összes ajándékot időben kiszállítsa.
Az autós menetrögzítő kamerák története régebben kezdődött, mint gondolnánk
Az autós menetrögzítő kamerák története régebben kezdődött, mint gondolnánk
Menetrögzítő kamerát már az 1930-as években is használtak, igaz, kicsit más formában, mint manapság.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.