Még könnyebb lett megtalálni az eltűnt vagy ellopott Samsungokat

2020 / 08 / 25 / Pőcze Balázs
Még könnyebb lett megtalálni az eltűnt vagy ellopott Samsungokat
Elveszett mobilt, tabletet vagy laptopot keresgélni nagyon idegesítő, de nem nagyon nehéz - egészen addig, amíg van internetkapcsolata az eszköznek. A gondok akkor kezdődnek, ha a lakásban bujkáló táblagépig vagy telefonig nem ér el a wifi. A Samsung tulajdonosoknak mostantól egyszerűbb lesz megoldaniuk az ilyen helyzeteket.

Az Apple és a Google tíz, illetve hét éve segítenek azoknak, akik hajlamosak időről időre nem találni a telefonjukat, számítógépüket - vagyis mindannyiunknak. A legtöbb esetben ez annyit jelent, hogy elkezdünk pánikolni, majd megnyugszunk, elkérünk valakitől egy számítógépet vagy egy telefont, belépünk a fiókunkba, és látjuk egy térképen, hogy a kert melyik sarkában esett ki a zsebünkből a mobil, esetleg elkezdjük csipogtatni, ha pont le volt némítva, amikor úgy döntött, elbújik előlünk.

Nincs net, van sírás

Ha viszont az eszközön nincs net, például a laptopot nem a router közelében tettük le valahova, vagy a telefonunkat eltulajdonító leleményes tolvaj repülőgép üzemmódba kapcsolja a mobilt, akkor meg vagyunk lőve: elvész a szolgáltatás és az eszköz közti kapcsolat, nem látszik a térképen, hogy merre keresgéljünk, nem tudunk csipogtatni, csak csöndesen sírni és elkezdeni spórolni.

Az Apple tavaly izgalmas megoldást talált a problémára: az iOS eszközök Bluetooth-on keresztül kapcsolatba tudnak lépni egymással, így elég, ha a tolvaj mellett ül valaki a buszon egy működő iPhone-nal, máris láthatjuk, hogy melyik végállomás felé tart a mi iPhone-unk. Ráadásul a technológiába olyan biztonsági megoldásokat építettek, amelyekkel illetéktelenek semmiképp sem tudják kideríteni, hogy hol van a telefonunk, hiába látja azt akár több száz másik eszköz.

Tegnap az XDA Developers újságírója, Max Weinbach szúrta ki, hogy a Samsung hasonló megoldást élesített az Egyesült Államokban. A koreai gyártó egyelőre nem árult el részleteket arról, hogy ők pontosan hogyan oldották meg, hogy más Galaxy eszközök is segítenek a telefonunk megtalálásában. A szolgáltatás nem lép működésbe automatikusan, amint élesedik a magyar készülékeknél is, a Find my Mobile appban kell bekapcsolni azt.

(Fotó: Getty Images)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Magától feloldódik és eltűnik az agyban a homokszem méretű implantátum
Magától feloldódik és eltűnik az agyban a homokszem méretű implantátum
Egészen apró, agyba ültethető érzékelőt fejlesztettek kínai kutatók, ami vezetékek nélkül működik és néhány hét alatt lebomlik a testben.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.