Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora

2024 / 06 / 09 / Bobák Áron
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
A Kuaishou nevű cég generatív mesterséges intelligenciája a Sorához hasonló minőségű videókat készít a beírt parancsok alapján, ráadásul korlátozottan már a nagyközönség számára is elérhető - igaz, egyelőre csak Kínában.

Miután a ChatGPT-vel szó szerint valódi forradalmat indítottak el a számítástechnika területén, az OpenAI idén februárban egy újabb szenzációs újítással állt elő: a Sora nevű videógenerátor már az első demók alapján is nagyon ígéretesnek tűnt, a fejlesztők által azóta közzétett videók alapján pedig nem túlzás azt feltételezni, hogy a generatív mesterséges intelligencia hamarosan a mozgóképek területén is ugyanolyan földindulást idéz elő, mint korábban az írott szövegeknél és az állóképeknél.

Bár azt eddig is lehetett tudni, hogy az OpenAI ezen a területen komoly konkurenciára számíthat (többek között a Meta és a Google is kísérletezik hasonló megoldással), Sam Altman cége most egy nem várt helyről kapott komoly versenytársat: a Tom’s Guide beszámolója szerint a kínai Kuaishou nevű cég nem csak megcsinálta nagyjából ugyanazt, mint az OpenAI, de várólistás rendszerben már a kínai felhasználók rendelkezésére is bocsátotta a technológiát.

A Kling nevű generatív mesterséges intelligencia az eddig megjelent videók alapján valódi versenytársa lehet a Sorának, ráadásul a napvilágra került specifikációk is igen fejlett képességekről tanúskodnak. Eszerint a Kling akár Full HD felbontásban, 30 fps-sel (képkocka/másodperc) is képes videókat generálni, amelyek akár két perc hosszúságúak is lehetnek. A Kling emellett számos olyan területen is jól teljesít, amelyeket nehéz megoldani vagy rendszerint gondot okoz a mesterséges intelligenciának, így többek között képes három dimenzióban rekonstruálni emberek arcát és testét valamint valósághűen megjeleníteni a végtagok mozgását.

Nehéz szavakat találni az OpenAI videógenerátorára Bár a Sora egyelőre még nem elérhető a nyilvánosság számára, az egyre nagyobb számban napvilágot látó videók alapján az OpenAI-nak leginkább azt kell valahogy megoldania, hogyan tudják majd kiszolgálni a szolgáltatásra rászabaduló hatalmas tömeget.


A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Az AI evolúció három fázisa: a teljes idővonal
Az AI evolúció három fázisa: a teljes idővonal
Két kutató most egy könyvben kidolgozott egy részletes idővonalat a mesterséges intelligencia fejlődéséről, és arról, hogy mindez miként változtatja meg a világot. De milyen jövőt ígér a világ, amelyet egyre inkább az MI dominál majd?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.