Megérkezett a Samsung OLED tévéje

2022 / 03 / 18 / Bobák Áron
Megérkezett a Samsung OLED tévéje
Az S95B már a januárban bemutatott QD Display kijelzőt használja, ami a Samsung szerint egyesíti az LCD és az OLED legjobb tulajdonságait.

A Samsung a januári CES elektronikai kiállításon rántotta le a leplet az új QD Display technológiájáról, ami a gyártó szerint ötvözi a kiemelkedő fényerővel rendelkező LCD és a sokkal mélyebb fekete színt produkáló OLED panelek előnyeit. Ez egy nagy lépés volt a Samsung életében, hiszen bár a koreai cég évek óta piacvezető az eladott tévék számában, az OLED technológiával egy 2013-as kitérőt kivéve eddig nem próbálkoztak, ehelyett az évről-évre továbbfejlesztett folyadékkristályos QLED technológiával igyekeztek felvenni a versenyt az LG-vel, ami a világon egyedüliként gyárt tévékben használható OLED paneleket.

A Samsung és a Sony nyitották meg a tévéháború következő frontját Amíg a tavalyi évben viszonylag nehéz volt eldönteni, hogy melyik volt a Consumer Electronics Show legfontosabb bejelentése tévés témakörben, idén meglehetősen egyértelmű a helyzet: a QD-OLED olyan helyzetet teremt, amilyen eddig még nem volt.

Bár a Samsung a CES-en még nem mutatott be konkrét készüléket, a QD Display technológia a Sony A95K révén már megjelent a piacon, és csak idő kérdése volt, hogy mikor áll elő a Samsung is a saját termékpalettájával. A várakozás csütörtökön ért véget, amikor a Samsung bemutatta az S95B-t, ami egyelőre két méretben, 55 valamint 65 colos képátlóval lesz kapható.

A 4K-s felbontású, 120Hz-es képfrissítésű készülék minden olyan funkcióval rendelkezik, amit a Samsung tévéinél megszokhattunk, így többek között elérhető benne a 4K Neural Quantum Processzor által biztosított, mesterséges intelligencia alapú felskálázó technológia, a Dolby Atmos támogatással rendelkező Q-Symphony térhangzás, valamint a Tizen operációs rendszer nyújtotta okostévé-funkciók is. A hátulján található kisebb doboz nélkül mindössze négy centiméter vastag tévé négy darab HDMI 2.1 csatlakozóval rendelkezik és természetesen támogatja az olyan szabványokat is, mint a HDR10+ és az AMD Freesync.

Ahogy az várható volt, az S95B nem lett olcsó, az 55 colos verzió 2200, a 65 colos pedig 3000 dolláros (vagyis nagyjából 750 ezer valamint egymillió forintos) áron kerül boltokba áprilistól. A Samsung számos különböző fizetési konstrukciót is feltüntet a honlapján, így ezt az összeget a vásárlók akár részletekben is törleszthetik két év alatt, valamint arra is lehetőségük nyílik, hogy a készüléket havi 61-83 dolláros előfizetési díjért "kibéreljék" másfél évre.

Hogy ezek a konstrukciók Magyarországon is elérhetőek lesznek-e, azt egyelőre nem lehet tudni, mint ahogy azt sem, hogy a hazai boltokban mennyibe fog kerülni az S95B, aminek érkezése az év második negyedévében várható.

A Samsung legújabb 8K-s tévéje majdnem mindent tud, amit egy tévé tudhat A januárban bemutatott és már itthon is kapható Samsung Neo QLED 8K tévék szinte mindent tudnak, amit egy tévé ma tudhat, és bebizonyítják, hogy a folyadékkristályos technológiának még 2021-ben is van létjogosultsága.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Szenzációs bejelentésre készül az Apple és az OpenAI
Szenzációs bejelentésre készül az Apple és az OpenAI
Úgy tűnik, hogy az OpenAI-nak egy fontos csatát sikerül megnyernie a Google-lel szemben.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.