Megérkezett a Yettel tévészolgáltatása, ami hidat képez a lineáris tévézés és a streaming között

2023 / 05 / 04 / Bobák Zsófia
Megérkezett a Yettel tévészolgáltatása, ami hidat képez a lineáris tévézés és a streaming között
A Yettel TV-t február óta használják az ügyfelek, de eddig csak a tesztidőszak zajlott, most széles körben is elérhetővé válik a szolgáltatás.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a valaha Pannon GSM néven indult, majd 2010-ben Telenorra váltó szolgáltató márciustól Yettel Magyarország Zrt. elnevezéssel működik tovább, de nem ez az egyetlen változás, ami újdonságot hozhat az ügyfelek életébe. A vállalat hálózati fejlesztéseinek, valamint az 5G rendszerük további építésének és a lefedettség növelésének köszönhetően egy olyan funkció is elérhetővé vált az előfizetők számára, ami teljessé teszi a vállalat szolgáltatásainak körét és a mobilos, illetve internetes csomagok mellett a tévézés lehetőségét is nyújtja azoknak, akik bizonyos díjcsomagot rendelnek a Yetteltől.

A Yettel TV átmenetet képez a korábbi generációk számára már megszokott lineáris tévézés és a néhány éve/évtizede megjelenő streaming között, ami inkább a fiatalabbaknak jelent ma már a hétköznapok részét képező szórakozási lehetőséget: számukra a nekik tetsző műsorok videótárakból való kiválasztása és a sorozatok nem egyes epizódonkénti, hanem évadonkénti megjelenése a természetes és ezt várják a televíziós szolgáltatóktól is. A set top boxszal és a hordozható eszközökön is működő tévézés sokkal mobilisabb a régi típusú megoldásnál és, bár a rendszer nem egészen úgy épül fel, mint például a Netflix vagy Hulu, de sok az átfedés köztük, így hasonló kényelmet biztosít a nézőknek.

A Yettel TV tehát működtethető az appok, játékok és Google-szolgáltatások futtatására is használható TV boxszal üzemelő formában is, de, ahogyan azt a szolgáltatás bemutató eseményén Szafonov Olga, a cég lakossági kereskedelmi igazgatója elmondta, az eszközre valójában manapság már nincs alapvető szükség egy háztartásban, mivel az okostévéken, valamint laptopokon, tableteken és okostelefonokon kiegészítők nélkül is hozzáférhető a szolgáltatás. A Yettel TV a legújabb Samsung és LG okostévéken is elérhető lesz. A műsorok megtekintésére, ahogy azt a hasonló formátumú konstrukcióktól már megszokhattuk, nem csak élőben van lehetőség, hanem meg is lehet állítani, előre-, illetve visszatekerni őket és felvételt készíteni róluk, hogy később, az elkövetkező 30 napon belül, egy megfelelőbb időpontban nézhessük tovább, a felvételkészítési kapacitás a Yettel esetében méghozzá korlátlan, mivel a műsorokat felhőben tárolják.

A filmek, sorozatok és más programok egy hétig visszanézhetőek rögzítés nélkül is, persze csak abban az esetben, amennyiben az adott csatorna támogatja ezt a funkciót. A menü könnyen használható, külön kategóriákba rendezve találjuk benne a felvételeinket, a kedvenc műsorokat, a tematika szerint csoportosított adásokat (például az anyák napi ajánlót), emellett egy-egy műsorra specifikusan is lehet keresni - ha beírjuk a számunkra érdekes film címét a keresőbe, akkor megjeleníti az összes közelmúltbeli elérhetőségét a csatornákon.

A szolgáltatást február óta teszteli az előfizetők egy csoportja és a számok alapján elmondható, hogy nagyrészt a tradicionálisabb módon, televíziókészülékeken, élőben használják (a felhasználók 88%-a élt ezzel a megoldással) és a legtöbb esetben a rögzítés funkciót gyerekműsorok felvételére alkalmazzák, a legtöbbet nézett top csatornák között viszont mozicsatornák is megtalálhatóak és az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő filmsorozat még mindig a Columbo. A magyar sorozatok közül többszáz alkalommal nézték meg a teljes Barátok Közt és Jóban Rosszban sorozatot a felhasználók, de az amerikai South Park és a Spongyabob Kockanadrág is a legkeresettebb tartalmak közé tartozik.

A Yettel TV három típusú, S-és, M-es és L-es csomagban érkezik, de már az alapcsomag is számos kereskedelmi és közszolgálati adót tartalmaz, köztük mozi-, ismeretterjesztő-, és sportcsatornákat is. A szolgáltatás különlegessége, hogy egyetlen felhasználói fiókhoz számos (összesen 30) eszközt lehet rendelni és egyidőben több eszközről is lehet nézni a műsorokat. A Yettel TV-re az OtthonNet vagy OtthonNet Pro tarifák vásárlása esetén 12 havi hűséggel 3 hónapig 0 forintért lehet előfizetni, és május 3-tól az HBO Max is 3 hónapig 0 forintért vásárolható meg.

(Fotó: Yettel)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Áttörés az energetikában: egy év helyett egyetlen nap alatt készül el a moduláris nukleárisreaktor tartály
Áttörés az energetikában: egy év helyett egyetlen nap alatt készül el a moduláris nukleárisreaktor tartály
A kisméretű moduláris reaktorokat (SMR) korai még temetni, mivel a technológiájuk terén folyamatosak a kisebb-nagyobb áttörések. Legutóbb egy vállalat a szokásos egy év helyett kevesebb, mint egy nap alatt gyártott le egy reaktortartályt – mindennek pedig óriási következményei lehetnek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.