Megjelent a legmikróbb mikromobilitási eszköz

2024 / 05 / 03 / Bobák Áron
Megjelent a legmikróbb mikromobilitási eszköz
De vajon sikerül-e forradalmasítania a sétálást a görcipőnek, ami készítői szerint olyan, mintha egy mozgó járdán haladnánk?

Erre a kérdésre csak az idő adhatja meg a választ, az viszont biztos, hogy amilyen furcsán néz ki, a Moonwalkers legalább annyira praktikusnak tűnik a leírás alapján. A Shift Robotics szerint a 300 wattos villanymotorral felszerelt eszközzel akár 15-16 km/h-s sebességgel is lehet haladni, az akkumulátora pedig nagyjából 10 kilométeres táv megtételére elég, vagyis ha nem lakunk túl messze a munkahelyünktől, akár a rollert vagy a biciklit is kiválthatja az ingázásban. Spórolni mondjuk nem fogunk vele, hiszen a Moonwalkers 1400 dolláros áron került boltokba, ami mai árfolyamon kicsivel több, mint félmillió forintot jelent, cserébe viszont megvan az az előnye, hogy bárhová mehetünk vele, ahova gyalogosan mennénk, kis méretének és 2x2 kilogrammos tömegének köszönhetően pedig sokkal könnyebben is hordozható, mint egy hagyományos mikromobilitási eszköz.

A meglehetősen borsos árat a cipőbe rejtett technológia indokolhatja, hiszen a Moonwalkers a gépi tanulás és szenzorok segítségével folyamatosan figyeli a viselője mozgását, a kerekek forgási sebességét pedig automatikusan a felhasználó tempójához igazítja. A készítők arra is gondoltak, hogy mi történik, ha lejtős útra vagy lépcsőhöz érünk - előbbi esetben a cipő automatikusan kontrollálja a sebességet, így nem kell attól tartanunk, hogy felgyorsulunk, utóbbi problémát pedig úgy oldották meg, hogy a kerekek egy mozdulattal rögzíthetőek, így biztonságosan lehet benne lépcsőzni is.

Új életre kelt a Honda negyven évvel ezelőtti járműve A Honda az új robogóval egy nyolcvanas évekbeli járművét, az Motocompót éleszti újra.

(Fotó: Shift Robotics)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.