Megjelent az új kétéltű lakókocsi-háromkerekű, avagy elektromos rekreációs jármű és már elő is lehet rendelni

2023 / 12 / 21 / Bobák Zsófia
Megjelent az új kétéltű lakókocsi-háromkerekű, avagy elektromos rekreációs jármű és már elő is lehet rendelni
Egy cég kipróbálta, hogy mi történik, ha kombináljuk a háromkerekű kerékpárt a hajóval és a lakókocsival - az eredmény a BeTriton.

A Zeltini cég néhány éve kezdte fejleszteni azt a hibrid járművet, aminek célja, hogy minden terepen használható közlekedési eszközt és egyben átmeneti lakóhelyet biztosítson az embereknek. A jármű kialakítása lehetővé teszi, hogy kerülőutak helyett bármilyen irányban lehessen kirándulni vele, egy-egy nagyobb tó vagy folyó nem okoz gondot a hivatalosan RV-ként (rekreációs jármű) definiált eszköz számára. A korábban Z-Tritonnak nevezett BeTriton ugyanis egyszerre háromkerekű kerékpár és hajó is, aminek belső tere kétszemélyes ágyat és kisasztalt rejt, ezért lakókocsiként is funkcionál. A kétfajta üzemmód között egyszerűen lehet váltani: ha valaki vízre teszi a járművet, csak fel kell hajtania a kerekeket és leengedni a stabilitáshoz szükséges külső egységeket, majd a motor már hajtja is tovább a vízen. Szárazföldön a pedálokkal lehet tekerni, de az elektromos motor rásegítést is biztosít.

A BeTriton legújabb változata, a 2.0 három formában jelent meg: a trailer verzió kerékpárhoz csatlakoztatható, így az egész járművet vontatni is lehet, a mini pedig guruló csónaknak tűnik, amivel utakon lehet közlekedni. A BeTriton teljes méretű, önálló modellje körülbelül 200 kilogramm terhet bír el, hajó üzemmódban maximum 8 km/h-ás sebességgel 25 kilométert tud megtenni (de rendelkezik biztonsági evezőkkel is), elektromos kerékpárként 150 km a hatótávja, motoros rásegítéssel maximum 25 km/h-ával lehet vele haladni. A jármű emellett két virágtartóval van ellátva, hogy két kedvenc növény is részt vehessen az utazásban. A gyártó a furcsa hibrideket már előrendelhetővé tette, de a kiszállítás csak jövő nyáron kezdődik.

(Fotó: BeTriton)

Kétéltű lakókocsi-hajó-kerékpár hibridet fejlesztettek A Z-Triton olyan miniatűr mobilotthon, amit bárhová magával vihet az ember.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
A szovjet nukleáris hajtású szárazföldi “tengeralattjáró”, amely a föld alól támadt
A szovjet nukleáris hajtású szárazföldi “tengeralattjáró”, amely a föld alól támadt
A Harci Vakond nevű szerkezetet a szovjetek azért fejlesztették, hogy a föld alól támadják vele az USA katonai létesítményeit, akár rakétasilóit is. Miért nem lett semmi a dologból? Állítólag egy “kis üzemi baleset” miatt, ami alatt egy nukleáris robbanást kell érteni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.