Megjelent az új kétéltű lakókocsi-háromkerekű, avagy elektromos rekreációs jármű és már elő is lehet rendelni

2023 / 12 / 21 / Bobák Zsófia
Megjelent az új kétéltű lakókocsi-háromkerekű, avagy elektromos rekreációs jármű és már elő is lehet rendelni
Egy cég kipróbálta, hogy mi történik, ha kombináljuk a háromkerekű kerékpárt a hajóval és a lakókocsival - az eredmény a BeTriton.

A Zeltini cég néhány éve kezdte fejleszteni azt a hibrid járművet, aminek célja, hogy minden terepen használható közlekedési eszközt és egyben átmeneti lakóhelyet biztosítson az embereknek. A jármű kialakítása lehetővé teszi, hogy kerülőutak helyett bármilyen irányban lehessen kirándulni vele, egy-egy nagyobb tó vagy folyó nem okoz gondot a hivatalosan RV-ként (rekreációs jármű) definiált eszköz számára. A korábban Z-Tritonnak nevezett BeTriton ugyanis egyszerre háromkerekű kerékpár és hajó is, aminek belső tere kétszemélyes ágyat és kisasztalt rejt, ezért lakókocsiként is funkcionál. A kétfajta üzemmód között egyszerűen lehet váltani: ha valaki vízre teszi a járművet, csak fel kell hajtania a kerekeket és leengedni a stabilitáshoz szükséges külső egységeket, majd a motor már hajtja is tovább a vízen. Szárazföldön a pedálokkal lehet tekerni, de az elektromos motor rásegítést is biztosít.

A BeTriton legújabb változata, a 2.0 három formában jelent meg: a trailer verzió kerékpárhoz csatlakoztatható, így az egész járművet vontatni is lehet, a mini pedig guruló csónaknak tűnik, amivel utakon lehet közlekedni. A BeTriton teljes méretű, önálló modellje körülbelül 200 kilogramm terhet bír el, hajó üzemmódban maximum 8 km/h-ás sebességgel 25 kilométert tud megtenni (de rendelkezik biztonsági evezőkkel is), elektromos kerékpárként 150 km a hatótávja, motoros rásegítéssel maximum 25 km/h-ával lehet vele haladni. A jármű emellett két virágtartóval van ellátva, hogy két kedvenc növény is részt vehessen az utazásban. A gyártó a furcsa hibrideket már előrendelhetővé tette, de a kiszállítás csak jövő nyáron kezdődik.

(Fotó: BeTriton)

Kétéltű lakókocsi-hajó-kerékpár hibridet fejlesztettek A Z-Triton olyan miniatűr mobilotthon, amit bárhová magával vihet az ember.


Az elektromos autók nem csak elvesznek, hanem adnak is energiát, ha kell
Az elektromos autók nem csak elvesznek, hanem adnak is energiát, ha kell
Elektromos autók táplálták energiával az ausztrál villamosenergia-hálózatot egy áramszünet alatt.
Ausztria vezető traktorgyártója hidrogénhajtású traktort készített
Ausztria vezető traktorgyártója hidrogénhajtású traktort készített
A kísérleti traktor működéséhez a hidrogént biogenikus nyersanyagokból állítják elő.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.