Megnyitotta virtuális kapuit a híresen nehezen látogatható Studio Ghibli Múzeum

2020 / 05 / 31 / Felkai Ádám
Megnyitotta virtuális kapuit a híresen nehezen látogatható  Studio Ghibli Múzeum
A Studio Ghibli olyan animációs filmeket rakott le az asztalra, mint az Oscar-díjat is nyert Chihiro szellemországban, illetve A vándorló palota. A stúdió tokiói múzeumába nem könnyű bejutni, sőt ez egyike a legnehézkesebben felkereshető turistalátványosságoknak a városban. Most azonban bárki bepillanthat oda egy virtuális túra erejéig.

A múzeumba csak limitált számban lehet jegyet vásárolni szigorúan csak vezetett túrákra, és ezekből sem akad túl sok naponta. Magyarán nagyon előre kell tervezni egy tokiói kiruccanás esetén, hogy egyáltalán bejuthassunk. Ráadásul sem fényképet, sem másfajta felvételt sem szabad odabent készíteni, ezért volt rejtély eddig, hogy mi vár ránk a kapuk mögött.

Ez viszont (már a felvételkészítés tilalma) változott meg most a Covid-19 járvány alatt. Mivel a múzeum átmenetileg bezárásra kényszerült, digitális minitúrákat adtak közre a YouTube-on, vagyis megleshetjük azt, amit eddig csak a kiválasztatott keveseknek sikerült.

A minitúrák itt érhetőek el, és derekasan frissülnek, a legutóbbi feltöltés négy nappal ezelőtti. Ugyanakkor a „mini” jelző tényleg nem túlzás, legfeljebb néhány perces mozgókép-anyagokról beszélünk. Akad felirat is, de csak japán, mást pedig sajnos nem sikerült elővarázsolni. Nekem legalábbis.

Ám amúgy is a belsőterek jelentik a lényeget: elsősorban a hihetetlenül részletesen berendezett díszlet-újraálmodások.

A Studio Ghibli japán legjelentősebb animációs vállalata, olyan címekkel a háta mögött, mint az Oscar-díjat is nyert Chihiro szellemországban, A vándorló palota (egyik személyes kedvencem), a Totoro – A varázserdő titka, A vadon hercegnője, a Kiki – A boszorkányfutár, valamint a Nauszika – A szél harcosai – hogy tényleg csak a hazánkban talán legismertebb filmeket mondjam.

Aki pedig felzárkózna Ghibli-mozikból, annak most nagy szerencséje van, mivel a Netflixre felkerült a stúdió majdnem összes filmje, így garantáltan lesz miből csemegézni.

(Kép: Wikipedia)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.