Menekülés a Földről, a Super Orion pulzáló atomrobbanás-hajtóművű csillagközi bárkával 2021 / 02 / 04 / Justin Viktor

Ha az emberiségnek egyszer el kellene hagyni a Földet, nagy lenne a tolongás az ülőhelyekért az exodust kivitelező rakétákon. Az 1958-ban indult Orion projektet a General Atomics tudósa, Ted Taylor és Freeman Dyson fizikus vezették. Létrehozták egy olyan csillaghajó tanulmányát, melyet közvetlenül a hajó hajtóműve mögött felrobbantott atombombák robbanásai hajtottak volna előre, ez volt a "nukleáris impulzus meghajtás". A csillaghajó soha nem látott szélsőséges teljesítményigényét szolgáltató nukleáris robbanások, a jármű tömegéhez viszonyítva akkora teljesítményűek lettek volna, hogy csak a hajótesten kívüli detonációk alkalmazásával élhette volna túl őket maga az űrhajó. A projektet végül leállították, aminek számos oka volt, mint például az 1963-as Részleges atomcsend egyezmény, ami betiltotta az atomrobbanásokat a világűrben valamint a radioaktív kihullás miatti aggodalmak. A legnagyobb változat a "Super" Orion modell 8 millió tonna (pontosabban 7,250,000,000 kilogramm) súllyal városnak is beillett volna. Freeman Dyson terve szerint a "Super Orion" tolólemeze elsősorban uránból vagy transzurán elemből állt volna, hogy elérve egy közeli csillagrendszert, a lemezt könnyen újabb nukleáris üzemanyaggá tudják alakítani. (Kép: Youtube)
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Magyarázatot találtak a vattacukorbolygók rejtélyére
Magyarázatot találtak a vattacukorbolygók rejtélyére
Először térképezték fel egy exobolygó belsejét és a kutatás közben kiderült, hogy a nagy méretük ellenére rendkívül kis tömegű “puffadt bolygók”, azaz a vattacukorbolygók hogyan szerezhették furcsa formájukat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.