Menekülés a Földről, a Super Orion pulzáló atomrobbanás-hajtóművű csillagközi bárkával 2021 / 02 / 04 / Justin Viktor
Ha az emberiségnek egyszer el kellene hagyni a Földet, nagy lenne a tolongás az ülőhelyekért az exodust kivitelező rakétákon. Az 1958-ban indult Orion projektet a General Atomics tudósa, Ted Taylor és Freeman Dyson fizikus vezették. Létrehozták egy olyan csillaghajó tanulmányát, melyet közvetlenül a hajó hajtóműve mögött felrobbantott atombombák robbanásai hajtottak volna előre, ez volt a "nukleáris impulzus meghajtás". A csillaghajó soha nem látott szélsőséges teljesítményigényét szolgáltató nukleáris robbanások, a jármű tömegéhez viszonyítva akkora teljesítményűek lettek volna, hogy csak a hajótesten kívüli detonációk alkalmazásával élhette volna túl őket maga az űrhajó. A projektet végül leállították, aminek számos oka volt, mint például az 1963-as Részleges atomcsend egyezmény, ami betiltotta az atomrobbanásokat a világűrben valamint a radioaktív kihullás miatti aggodalmak. A legnagyobb változat a "Super" Orion modell 8 millió tonna (pontosabban 7,250,000,000 kilogramm) súllyal városnak is beillett volna. Freeman Dyson terve szerint a "Super Orion" tolólemeze elsősorban uránból vagy transzurán elemből állt volna, hogy elérve egy közeli csillagrendszert, a lemezt könnyen újabb nukleáris üzemanyaggá tudják alakítani. (Kép: Youtube)
Hogyan kerül a hütte a hegyre?
Ön gondolkozott már azon, hogyan kerül egy alpesi hütte a hegy tetejére? Az alpesi kunyhók is olyan rejtélyes módon épülnek, mint a piramisok? Több száz embernek kell fát, követ és matracokat cipelnie a hegyre? Eláruljuk: nem. Tovább a cikkhez
Fordítsd a fejére a világot! Fejlessz!
A memoQ, a világ egyik vezető fordítástámogató szoftverének készítője, csapatunk közel 100 nemzetközi szakemberből áll, és folyamatosan keressük az új tehetségeket. Nézz körül az aktuális álláslehetőségek között!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.