Menekülés a Földről, a Super Orion pulzáló atomrobbanás-hajtóművű csillagközi bárkával 2021 / 02 / 04 / Justin Viktor

Ha az emberiségnek egyszer el kellene hagyni a Földet, nagy lenne a tolongás az ülőhelyekért az exodust kivitelező rakétákon. Az 1958-ban indult Orion projektet a General Atomics tudósa, Ted Taylor és Freeman Dyson fizikus vezették. Létrehozták egy olyan csillaghajó tanulmányát, melyet közvetlenül a hajó hajtóműve mögött felrobbantott atombombák robbanásai hajtottak volna előre, ez volt a "nukleáris impulzus meghajtás". A csillaghajó soha nem látott szélsőséges teljesítményigényét szolgáltató nukleáris robbanások, a jármű tömegéhez viszonyítva akkora teljesítményűek lettek volna, hogy csak a hajótesten kívüli detonációk alkalmazásával élhette volna túl őket maga az űrhajó. A projektet végül leállították, aminek számos oka volt, mint például az 1963-as Részleges atomcsend egyezmény, ami betiltotta az atomrobbanásokat a világűrben valamint a radioaktív kihullás miatti aggodalmak. A legnagyobb változat a "Super" Orion modell 8 millió tonna (pontosabban 7,250,000,000 kilogramm) súllyal városnak is beillett volna. Freeman Dyson terve szerint a "Super Orion" tolólemeze elsősorban uránból vagy transzurán elemből állt volna, hogy elérve egy közeli csillagrendszert, a lemezt könnyen újabb nukleáris üzemanyaggá tudják alakítani. (Kép: Youtube)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Harminc éve menekült meg a Hubble Űrteleszkóp a kudarctól
Harminc éve menekült meg a Hubble Űrteleszkóp a kudarctól
1993. december 2-án indult útnak az Endeavour űrsikló a Hubble Űrteleszkóp felé, hogy végrehajtsák azt a kritikus fontosságú javítást az űreszközön, ami nélkül a teleszkóp sosem tudta volna várt tudományos célját beteljesíteni.
Egy magányos csillag mentheti meg a Földet, amelyen a felszíni életnek sokkal kevesebb ideje maradt, mint azt hinni szokás
Egy magányos csillag mentheti meg a Földet, amelyen a felszíni életnek sokkal kevesebb ideje maradt, mint azt hinni szokás
Kevesebb az időnk, mint azt hinni szokták: a Föld már jóval ezelőtt lakhatatlanná válhat, hogy a Nap vörös óriássá alakulna. Szerencsére megmentheti a bolygót, ha egy elhúzó csillag letéríti a Földet a pályájáról vagy akár ki is szabadítja a Naprendszerből.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.