Mesés képek özönét tette közzé a Studio Ghibli

2020 / 09 / 26 / Felkai Ádám
Mesés képek özönét tette közzé a Studio Ghibli
Szomorú, szeptemberi nap ez, dobjuk is fel több száz, meseszép képpel, amelyek a világ legjobb animációs filmjeiből származnak!

A Studio Ghibli nehezen vádolható azzal, hogy ne járna a rajongók kedvében. Korábban, a karanténidőszak alatt virtuális túrát szerveztek híresen zárt múzeumukba. Most pedig új akcióba kezdtek. A stúdió a filmjeiből tesz közzé mostantól képeket folyamatosan, kezdetnek rögtön 400 darabot. Ezeket itt lehet elérni.

A Studio Ghibli 1985-ben alapult, ismert logóján Totoro látható, aki a stúdió legendás rendezőjének és forgatókönyvírójának, Mijazaki Hajao Totoro – A varázserdő titka című filmjében felbukkant fel. A tokiói cég neve is Mijazakitól származik, aki a repülőgépek nagy megszállottjaként (ez a szenvedély talán a leginkább a Szél támad című filmjében érhető tetten) a Caproni Ca.309 Ghibli második világháborús repülgép után keresztelte azt el.

A ghibli egyébként a sirokkóra használt arab szó: a magyarázat szerint a stúdió új szeleket kívánt hozni a japán animációs filmek gyártásába. Ez kétségtelenül sikerült is olyan klasszikusokkal, mint a Szentjánosbogarak sírja, a már említett Totoro, a Kiki – A boszorkányfutár, a Chihiro Szellemországban, vagy A vándoló palota – szigorúan a teljesség igénye nélkül. A most közölt képek több ismert filmből: a Chihiróból, a Szél támadból, valamint a Ponyo a tengerparti sziklánból és egyebekből származnak, de a gyűjtemény (amelyből mi is összeválogattunk egy galériányit) folyamatosan bővül. A képeket nyugodtan használhatjuk a „józan ész” határain belül.

(Kép: ghibli.jp)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az amerikai férfi, aki minden emberi arcot groteszk szörnynek lát
Az amerikai férfi, aki minden emberi arcot groteszk szörnynek lát
A férfi két évvel ezelőtt kezdte el az emberi arcokat szörnypofáknak látni – mindennek hátterében egy bizarr betegség áll.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.