Mesterséges intelligencia lesz az ügyvéd egy gyorshajtással kapcsolatos bírósági meghallgatáson

2023 / 01 / 09 / Pőcze Balázs
Mesterséges intelligencia lesz az ügyvéd egy gyorshajtással kapcsolatos bírósági meghallgatáson
A DoNotPay, azaz NeFizess nevű cset-alkalmazás hét éve segít abban a felhasználóknak, hogy átverekedjék magukat bonyolult bürokratikus folyamatokon. A program most szintet lép, és egy fülhallgatón át fogja irányítani az ügyvédet egy bírósági meghallgatáson.

A Gizmodón olvasható cikk szerint a DoNotPay a működésének első két évében százhatvanezer fellebbezést vitt sikerre parkolási bírságok ellen New Yorkban és Londonban. Már akkor kétharmados sikerrátával dolgozott, és azóta kétmillió hasonló ügyet oldott meg, sőt, időközben közüzemi számlákkal kapcsolatban is megtanult tanácsokat adni. Ráadásul mindezt egy tizenkilenc éves egyetemi hallgató találta ki, miután felismerte, hogy mennyire hasonlóan zajlik az összes ilyen eljárás. Eleinte a családja és a barátai használták a DoNotPay-t, de később mindenki számára elérhetővé tette azt.

Csetet a tárgyalóteremben!

Joshua Browder, az alkalmazás megalkotója nem árulja el, hogy pontosan hol, de valahol az Egyesült Államokban lesz februárban egy gyorshajtással kapcsolatos tárgyalás, amelyen a védőügyvéd fülében egy hallókészülékként is alkalmazható fülhallgató lesz. A mesterséges intelligencia ezen keresztül fogja utasítani arra, hogy pontosan mit kell mondania, hogy a tervek szerint a védence megússza a bírság kiszabását. Mindez Browder szerint súrolja a jogszerűség határát, ahogyan az is, hogy egy másik, videóhíváson keresztül zajló tárgyaláson vagy egy súgógépet, vagy egy mesterséges hangot fognak alkalmazni az ügyvéd-csetbot mellé. Az alapító kiemelte, hogy úgy trenírozták a rendszert, hogy ne hazudjon és ne állítson olyat, amiről nincsen biztos tudása, de így is vállalják, hogy ha bármilyen bírságot szabnának ki a vádlottakra, kifizetik azt.

"Ez egy kísérlet, és szeretjük a rizikót"

- fogalmazott a férfi. "Segítünk a fogyasztóknak, hogy küzdjenek a szervezetek és a bürokrácia ellen, (...) az a víziónk, hogy a jog ingyenes lesz"- tette hozzá. Az, hogy a tárgyalótermekben is sikerrel járnak-e, az ügyek lezárultával kiderül, ígéretük szerint tájékoztatni fogják erről a közvéleményt.

(Borítókép: Tingey Injury Law Firm/Unsplash)

Mestereséges intelligencia emel vádat a gyanúsítottak ellen Kínában A fejlesztői szerint az új technológia tehermentesítheti az ügyészséget azzal, hogy az egyszerűbb eseteket átveszi, de vannak, akik szerint nem jó ötlet az MI kezébe adni a döntést.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Kiszámolták, milyen sebességgel szállítja az ajándékokat a Mikulás
Kiszámolták, milyen sebességgel szállítja az ajándékokat a Mikulás
Egy brit egyetem diákjai kiszámolták, milyen gyorsan kellene utaznia a Mikulásnak ahhoz, hogy az összes ajándékot időben kiszállítsa.
Az autós menetrögzítő kamerák története régebben kezdődött, mint gondolnánk
Az autós menetrögzítő kamerák története régebben kezdődött, mint gondolnánk
Menetrögzítő kamerát már az 1930-as években is használtak, igaz, kicsit más formában, mint manapság.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.