Mesterséges intelligenciával és a legkorszerűbb technológiákkal felszerelt laboratórium épül az ELTE-n 2023 / 06 / 22 / Bodnár Barna

Közép-Európa jelenleg legjobban felszerelt egyetemi kémiai oktatólaboratóriuma épül az ELTE Természettudományi Karán. Az egyetem sajtóközleménye szerint a SuperSmartLab elnevezésű, 60 fős létesítményben 2024-től alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók kezdhetik meg tanulmányaikat és a felkészülést a tudományos karrierre. A hallgatók minden munkaállomáson okostechnológiákkal felszerelt számítógépes rendszer segítségével tanulhatnak és végezhetik a kísérleteket, a labormunkát kifejezetten erre a célra fejlesztett mobilapplikáció is segíti. A laborprogramok betekintést adnak a mesterséges intelligencia kémiai alkalmazásaiba is, a digitális adatgyűjtésen túl a SuperSmartLab-ben nagy adathalmazok feldolgozását és kezelését, mérések automatizálását és a robotika alapjait sajátíthatják majd el a hallgatók. Az új okoslaborban az analóg mérőműszereket vezeték nélküli Bluetooth technológiával ellátott szenzorok, mérlegek és spektrométerek váltják fel. A laboreszközökön, valamint a vegyszereken elhelyezett QR kódoknak köszönhetően a hallgatók egy kattintással informálódhatnak az adott anyagról vagy eszközről. Tanulásukat kiterjesztett valóság technika fogja segíteni, így saját okoseszközeiken érhetik majd el a tananyagot, magyarázó médiatartalmakkal kiegészítve. (Borítókép: ELTE)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
A Google bemutatta a jövő AI-asszisztensét, ami már nem is a telefonunkon fut
A Google bemutatta a jövő AI-asszisztensét, ami már nem is a telefonunkon fut
A Project Astra úgy válaszol a kérdéseinkre, mintha egy mindentudó ismerőssel beszélgetnénk videochaten, okosszemüvegekkel kombinálva pedig egészen új távlatokat nyithat a chatbotok használatában.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.