Mi ez az egész Animal Crossing őrület?

2020 / 05 / 11 / Pőcze Balázs
Mi ez az egész Animal Crossing őrület?
"Tökéletes játék a karanténra, mindenféle szabadidős tevékenységet lehet benne csinálni anélkül, hogy kimozdulnánk a nappaliból, ráadásul rendkívül aranyos is" - válaszolta egy barátom, amikor megkérdeztem, hogy miért rajong mindenki az új Animal Crossingért. Majd hozzátette: "jó is hogy említed, retkeket kell vennem a malactól".

Amikor sejtettük, hogy sokáig kell négy fal és négy oldalnyi kerítés közt dekkolnunk a következő hónapokban, ráadásul nem otthon, akkor nem csak a közértből és a drogériából próbáltam meg online beszerezni a legszükségesebbeket: gyorsan vettem magamnak egy Nintendo Switch Lite-ot és mellé egy Super Mario Odyssey-t. Otthon, ahol van tévé, ott vár, valószínűleg már finom porral fedve, egy PlayStation 4, de a depresszív időszakok vidám platformokért kiáltanak. Persze biztosan van, aki az operatív törzs derűs sajtótájékoztatói után szívesen henteli a rosszindulatú alieneket, de én inkább menekülök ilyenkor, és ehhez mindig a Nintendo konzoljai voltak a legjobb eszközök, már ha a legális és könnyen elérhető menekülőutakat nézzük. De úgy tűnik, rosszul választottam játékot.

Az aktuális Super Mario ugyan az egyik legtöbb szeretettel és fantáziával elkészült játék a franchise-ban, amivel játszottam az elmúlt huszonöt évben, de az egyértelmű karanténkedvenc egy új cím lett: az Animal Crossing: New Horizons. A hetedik legnépszerűbb játék a Nintendo Switch-re, pedig még csak március vége óta kapható; a konzolból magából több mint ötvenmillió fogyott, ebből a játékból már több mint tíz.

Pedig céltalan, és igazából nem lehet benne semmi érdekeset csinálni. Pont, mint az életben.

A játékos kap egy szigetet, amit be kell népesítenie. Mármint nem kell, hanem lehet. Megrázza a fákat, megmozgatja a köveket, így kap egy kis pénzt, amiből aztán lehet építkezni, öltözködni, fejleszteni ezt-azt. Lakók jönnek-mennek, lehet velük beszélgetni, csereberélni. Néha új bogarakat is látni, de főellenségek nem jönnek, még csak alellenségek se. Nincsenek időugrások és látványos átvezető animációk - telik az idő, ahogy amúgy telik idekint is. Az, hogy a tétlenség idején egy videójáték nem bünteti, hanem támogatja a nyugodt szöszölést, nagyon betalált.

Esküvő Zoomon? Mennyire március eleje!

És ha valahova játékosok milliói vonulnak vissza, akkor ott előbb-utóbb más is történik, mint amire a játékot kitalálták. Egy amerikai pár az Animal Crossingban mondta ki, illetve írta le a boldogító igent, de diplomaosztót is tartottak itt. Az Egyesült Államok képviselőházának egyik legfrissebb és legnépszerűbb tagja, Alexandria Ocazio-Cortez családlátogatásokat tart a platformon. A Detroit Lions focicsapata itt jelentette be az év menetrendjét. Mindenki vágyik egy olyan helyre, ahol nyugalom, béke és kiszámíthatóság van. És úgy tűnik, ezt most egy ideig csak egy Nintendo konzol képernyőjén tudjuk megtalálni.

(Fotó: Pixabay, BagoGames/Flickr)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
A “Ketrecek ketrece” néven emlegetett anyag nem csak a CO2-t köti meg, de egy annál jóval potensebb üvegházhatású gázt is. A tudósok véleménye alapján rendkívül ígéretes felfedezésről van szó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.