Mi történne, ha lenne egy űrhajónk, amely képes a folyamatos 1G-gyorsulásra? 2021 / 10 / 09 / Felkai Ádám

A „G” a gravitáció szóra utal, az értéke (tengerszinten) 9.81 m/s2, vagyis ez az 1G, a Föld tömegvonzása. Ebből számolhatjuk ki fizika órán, hogy ha leejtünk egy tárgyat bizonyos magasságból, akkor az mikor ér talajt (ha az egyéb tényezőktől eltekintünk). Most képzeljük el, hogy készítünk egy eszközt, amely képes a folyamatos 1G gyorsulásra egészen a létező leggyorsabb sebesség, tehát a fénysebesség eléréséig. És képzeljük el, hogy ezzel az űrhajóval nekivágunk a kozmosznak! Mi történne ekkor? Mindez kiderül az Innovatív Hírek magyar nyelvű videójából, amely elgondolkoztató, bő 20 perces kikapcsolódás egy, a mostanihoz hasonló, hétvégi, őszi délutánra. (Borítókép: Pixabay)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A Föld központi magjáról még mindig keveset tudunk, de egy távoli világ segíthet megérteni
A Föld központi magjáról még mindig keveset tudunk, de egy távoli világ segíthet megérteni
Sokezer kilométerrel a felszín alatt a Föld középpontjában fémes mag rejlik, amelyet közvetett módon jobban megismerhetnek a kutatók egy aszteroida által, ami rendkívül ritka típus a Naprendszerben.
A Rolls-Royce bemutatta a miniatűr atomreaktor prototípusát, amivel a jövőben akár egy holdbázist is üzemeltethetnek
A 3x1 méteres Space-Micro Reactort a múlt héten megrendezett UK Space Conference-en mutatták be a nyilvánosságnak, és a tervek szerint nagyjából 2030-ra készülhet el a végleges változata.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.