Mi történne, ha lenne egy űrhajónk, amely képes a folyamatos 1G-gyorsulásra? 2021 / 10 / 09 / Felkai Ádám

A „G” a gravitáció szóra utal, az értéke (tengerszinten) 9.81 m/s2, vagyis ez az 1G, a Föld tömegvonzása. Ebből számolhatjuk ki fizika órán, hogy ha leejtünk egy tárgyat bizonyos magasságból, akkor az mikor ér talajt (ha az egyéb tényezőktől eltekintünk). Most képzeljük el, hogy készítünk egy eszközt, amely képes a folyamatos 1G gyorsulásra egészen a létező leggyorsabb sebesség, tehát a fénysebesség eléréséig. És képzeljük el, hogy ezzel az űrhajóval nekivágunk a kozmosznak! Mi történne ekkor? Mindez kiderül az Innovatív Hírek magyar nyelvű videójából, amely elgondolkoztató, bő 20 perces kikapcsolódás egy, a mostanihoz hasonló, hétvégi, őszi délutánra. (Borítókép: Pixabay)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A Hold valójában kifordult önmagából – méghozzá szó szerint
A Hold valójában kifordult önmagából – méghozzá szó szerint
Egy új kutatás végre feltárja a Hold ősi múltjának a döbbenetes titkait.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.