Miért jelenik meg egy fura iroda belseje az Antarktisz közepén a Google Earth-ön?

2022 / 08 / 30 / Felkai Ádám
Miért jelenik meg egy fura iroda belseje az Antarktisz közepén a Google Earth-ön?
A Google Earth különös dolgok egész tárházát rejti – azonban mind közül kiemelkedik, hogy ha az Antarktisz közepén látható fehér ponton ejtjük le az „emberkét”, akkor egy különös irodába kerülünk – egy irodába, amelynek ablakából toronyházak és zöld-lombú fák látszanak.

Már többen is felfedezték, hogy a Google Earth-ön előcsikarható egy fura jelenség – nem is kell mást tennünk, mint a Földgömböt elforgatni a Dési-sarkra, ráközelíteni a területre, és ha megjelenik egy fehér pont a jég közepén, akkor arra ráközelíteni – mint a lenti képen a bekarikázott részen látszik, ez a pont elég könnyen kiszúrható.

Ezt követően addig kell nagyítanunk, míg a fehér folt egy Pac-Manra hasonlít, és ekkor kell megragadnunk az emberkét és leejtenünk a fehér folt területén – leginkább a kör külső részén érdemes próbálkoznunk a tapasztalataink szerint. Nem is kell sokat kísérletezni, a dolog elvileg harmadik-negyedik próbálkozásra működik is, és megkapjuk a szokásos „utcaképet”, ami ezúttal nagy meglepetésre egy átlagosan unalmas irodaépület folyosója.

Ami igazán érdekes, hogy ha „elsétálunk” az iroda ablakáig, akkor toronyházakat és zöldbe borult fákat láthatunk odakint – a Déli-sark közepén.

Más képet is behozhatunk, ezúttal az előbbi folyosón, az egyik cég irodájába nyíló ajtó előtt állunk.

A sokakat nyugtalanító kérdés, hogy mégis mi folyik itt, csak nem találtunk egy bejáratot a Hátsó szobákba?

Hátsó szobák – horrorisztikus programhiba a valóságunk mögött A „Backrooms” a szimuláció teória kitoldása: ez az a hely, ahová akkor kerülünk, ha egy programhiba folytán kizuhanunk a valóságunkból. És ez az a hely, ahol a legkevésbé szeretnénk lenni.

A jelenségre felfigyeltek a TikTok tartalomgyárosai, sőt a Redditen is foglalkoznak a problémával.

@deadryze Save this to your phone in case it gets taken down. If I go missing, it was against my own will.#conspiracy #antarctica #googleearth ♬ original sound - Isaac

Annyi elmondható, hogy a cikk írásakor ez a jelenség működött, igen könnyen előhozható a fenti módszerrel a Google Earth-ön. Szerencsére több képen is olvasható, hogy az iroda melyik céghez tartozik – ez a Focus Prime Imobiliária, egy brazil ingatlanvállalat, amelynek az irodája amikor épp nem az Antarktisz közepén, akkor alapesetben São Luís-ban található. A Google Earth-ön a lenti képen látható, bekarikázott „Tech Office” irodaházban található a vállalat főhadiszállása. Mint az jól látszik, a környezet (toronyházak, fák), megfelel a Déli-sark közepén található utcaképnek.

Az utcakép pedig így fest (látható a Focus Prime felirat is a bejárat felett):

Nem könnyen, de az irodaház belsejéről is előhozhatóak képek:

Habár nem az ingatlanfejlesztő irodához vezető folyosó nyitható meg, de a pirossal keretezett, földön tárolt tűzoltókészülék, valamint az épület bejárata felett olvasható céges logó alapján ez valóban ez ugyanaz a hely lehet, mint amit az Antarktisz utcaképén láthattunk. Érdekesség még, hogy amíg a fenti képen láthatóak a szélességi és hosszúsági koordináták, az Antarktiszon ez nem látszik, ami alapján jó eséllyel valami különös szoftverhibáról lehet szó.

A tanulság annyi, hogy a Google Earth algoritmusainak útjai kifürkészhetetlenek, ennek megfelelően a gliccsei is azok, így ki tudja, hogy a szoftver miért dobja be épp ezeket az utcaképeket az Antarktisz közepén.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Alapértelmezés szerint titkosított lesz minden Messenger-beszélgetés
Alapértelmezés szerint titkosított lesz minden Messenger-beszélgetés
A Meta bejelentette, hogy minden Messengeren történő beszélgetés és hívás alapértelmezés szerint titkosított lesz. Ez nem csupán azt jelenti, hogy a Meta nem fogja látni a beszélgetések tartalmát, de a bűnüldöző szervek számára sem lesz képes átadni azokat.
Brazíliában elfogadtak egy jogszabályt, amit teljes egészében a ChatGPT írt
Brazíliában elfogadtak egy jogszabályt, amit teljes egészében a ChatGPT írt
A javaslatot benyújtó tisztviselő csak az után árulta el, hogy a jogszabályt a ChatGPT fogalmazta meg, hogy azt a városi tanács már elfogadta.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.