Milton Keynes lendületes okosváros programjában mindent bevetnek

2020 / 11 / 03 / Justin Viktor
Milton Keynes lendületes okosváros programjában mindent bevetnek
Az okos városokról a legtöbb ember azt gondolja, hogy pusztán a technológia,  érzékelők, hálózatok, adatok, a dolgok internete használatában ki is merül a fogalom tartalma. A dolog azonban egyre inkább az embereken is múlik. A technológia valóban segítheti városainkat a hatékonyabb szolgáltatások nyújtásában és az átláthatóság növelésében, de a lakosság, a potenciális felhasználók képzésére és bevonására is nagy szükség van.

MI képzési program

Milton Keynes városa 20 ezer fontot fektet be egy mesterséges intelligencia (MI) képzési programba, bevonva számos terület szakértőit. A képzési programban az üzleti vezetők, a tudósok és a lakosok is részt vesznek, hogy fejlesszék MI-készségeiket, és hogy az Egyesült Királyságban található város a világ vezető intelligens várossá válhasson. 

A város vezetése Covid-19 Gazdasági Helyreállítási Tervet készített, melynek részeként a városi tanács egy hat hónapos mesterséges intelligencia-fejlesztési programot finanszíroz, ami összekapcsolja a helyi üzleti vezetőket, oktatókat és magánszemélyeket az MI-készségek fejlesztése és az ágazaton belüli hálózatok megerősítése érdekében.

MKAI, a helyi MI

A városban működő, MKAI-ra keresztelt, helyi mesterséges intelligencia-hálózat irányítja a valós problémákat megoldó, professzionális szakemberek vezetésével zajló hat interaktív szakmai konferenciát, amivel máris kihasználják az MI kínálta üzleti lehetőségeket. A program magában foglalja a gépi tanulás kódolási kihívásainak megismerését is, mellyel a résztvevők elsajátíthatják az alapvető MI-modellek felépítéséhez szükséges készségeket.

"A foglalkozások kitűnő betekintést nyújtanak az ágazat iránt érdeklődők számára, és városunkat is előmozdítják, a Milton Keynes-ben folyó intelligens városfejlesztés útján"

- mondta el Pete Marland tanácsos, a városi tanács vezetője.

"Milton Keynes-ben meredeken nő a digitális készségek iránti étvágy, különösen az adattudományban. A MK:U program (kb., Milton Keynes: Ti vagytok) igazán beindíthatja ezt az évtizedet. Víziónk a mesterséges intelligencia segítette közösség felépítése, hogy Milton Keynes vezető intelligens város és az ambiciózus technológiai vállalatok mágnese legyen."- tette hozzá Richard Foster-Fletcher, az MKAI alapítója.

Milton Keynesben több mint 1000 közvetlen ágazati ismeretekkel rendelkező személy él, több mint 6000 szoftvermérnök és 4000 adatmérnök dolgozik itt.

A legnagyobb szállító-robot flotta

A város máris eldicsekedhet vele, hogy a világ legnagyobb autonóm szállító-robot flottájával rendelkezik, és az MK:U programot szeretnék a helyi képzések piacának meghatározó szereplőjévé tenni, hogy minél többen vállaljanak munkát a technológiai, mérnöki és matematikai tudományokkal összekapcsolódó (STEM) gazdaságban.

A tanács 2,25 millió font összegű gazdaságélénkítő Gazdasági Helyreállítási Terve további projekteket finanszíroz majd, beleértve a technológiai vállalkozók számára létesülő „Wonder Lab” létrehozását.

A városi tanács emellett finanszírozza az MKAI népszerűsítését is, ami úgy pozicionálja a várost, mint a digitális, a mesterséges intelligencia és a robotika ágazatában a munkahelyek és beruházások elsődleges központját.

(Forrás: MKsmart, OurMK Kép: Pexels)


 


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Boszorkánypalackokat mos partra a tenger Texasban, és szigorúan tilos kinyitni őket
Boszorkánypalackokat mos partra a tenger Texasban, és szigorúan tilos kinyitni őket
A palackok a Mexikói-öböl partján kerülnek elő, és nem tudni, honnan jönnek, de egy 16.-17. századi hagyományra vezethetőek vissza. Viszont veszélyes lehet kinyitni vagy összetörni őket.
OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival
OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival
A CIA alá tartozó OGA eddig világszerte legalább kilenc űrjárművet gyűjtött be – ebből kettő tökéletes állapotban van – állítja több tanú is. Mindettől nem függetlenül a Szenátus után most a Képviselőházon múlik az “UFO-törvény sorsa”, ami kihívásokkal néz szembe elsősorban annak kapcsán, hogy nehezményezik, hogy a magánszereplőknek is ki kellene adniuk a nem emberi intelligenciára utaló tárgyi és biológiai bizonyítékokat.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.