Minden eddiginél többen bicikliztek idén júniusban Budapesten

2021 / 07 / 07 / Bobák Áron
Minden eddiginél többen bicikliztek idén júniusban Budapesten
A Budapesti Közlekedési Központ forgalomszámláló eszközei több mint 418 ezer elhaladást mértek idén júniusban, ami 23%-os emelkedést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

A Magyar Kerékpárosklub közleménye szerint ezzel júniusi kerékpáros forgalom megdöntötte az eddigi rekordot is, ugyanis tavaly júliushoz képest is 6,5%-kal többen döntöttek a bicikli mellett. Az adatokból kiderül, hogy a legnépszerűbb útvonal a budai rakparton vezető kerékpárút, ahol összesen 175 852 elhaladást mért a forgalomszámláló egy hónap alatt, de a BKK által figyelt bicikliutak szinte mindegyikén 20% feletti volt a forgalomnövekedés a tavaly júniusi állapothoz képest.

  • Az Árpád hídon 94 562 kerékpározót mérték júniusban, ami majdnem 20%-os növekedés az egy évvel korábbihoz képest.
  • A Hungária körút 50 326 kerékpározója 25%-kal teljesítette túl az előző év azonos hónapját.
  • A Múzeum körúton egy irányban mért 59 667 kerékpáros mintegy 20%-kal több a tavaly júniusinál, amiben szerepet játszhat, hogy sokan inkább bringáznak, mint hogy a 3-as metrót pótló buszokkal utazzanak.
  • A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton 11.5%-os növekedést jelentett az ott elhaladó 38 166 kerékpározó.

A napi átlagos kerékpárforgalomból az is látszik, hogy a biciklisek száma nem csak a hétvégén növekedett, de a legtöbb helyen hétköznap is magasabb forgalmat mértek, mint a tavalyi évben. A Magyar Kerékpárosklub szerint a rekordmennyiségű kerékpáros forgalomban nagy szerepe volt a nyári útfelújításoknak is, erre utal, hogy több helyen is éppen ezeknek a munkálatoknak a kezdetén mérték a napi rekordokat. " Ebből következtethető, hogy sokan az autó helyett, a dugók és a parkolóhely-vadászat elkerülésére választják a kerékpárt" - vonják le a következtetést a Facebookon közzétett bejegyzésükben, amelyben további javaslatokat is megfogalmaznak arra vonatkozólag, hogyan lehetne tovább növelni a budapesti kerékpáros forgalmat.

(Borítókép: Arpad Kurucz/Anadolu Agency/Getty Images)

További cikkek a témában:

Újra lehet közbringát bérelni Budapesten, ráadásul olcsóbban, mint eddig A Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön indította újra a MOL Bubit, amit az elmúlt fél évben jelentősen átalakítottak mind a biciklik minőségét, mind a szolgáltatás árát illetően.

Nagy siker a nagykörúti kerékpársáv, kérdés, hogy marad-e A Magyar Kerékpárosklub adatai szerint az ideiglenes kerékpársáv májusi kialakítása óta meghatszorozódott a Nagykörút kerékpáros forgalma, ami így a második legnépszerűbb kerékpáros útvonallá vált a városban. A BKK most kérdőívben kéri ki a budapestiek véleményét, hogy maradjon-e.

Térképre tették Budapest bringaboltjait A Magyar Kerékpárosklub interaktív térképe igazi hiánypótló munka.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.