Mint egy kólásdoboz, úgy roppant össze a Mars-rakéta prototípusa 2020 / 04 / 04 / Bobák Áron

A SpaceX harmadszor veselkedett neki, hogy nagyon alacsony hőmérsékletű üzemanyaggal tankolja meg a Csillaghajó prototípusát, és harmadszor is ugyanaz lett az eredmény. Ahogy az amatőr videón is látható, a nyomáskülönbség úgy horpasztotta be a rozsdamentes acélból készült borítást, mintha csak egy kólásdoboz lenne, a rakéta pedig pillanatokkal később össze is omlott a Boca Chica-i bázison. A SpaceX-et az amerikai kormány a NASA-val és a Védelmi Minisztériummal kötött szerződései miatt létfontosságú vállalattá (essential business) nyilvánította, így a koronavírus-járvány ellenére sem kellett beszüntetniük a tevékenységüket. (Borítókép: Spacex)
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Újraéled egy ígéretes rakétatechnológia, ami hatékonyabb lehet a mai tipikus hajtómű-felépítésnél
Újraéled egy ígéretes rakétatechnológia, ami hatékonyabb lehet a mai tipikus hajtómű-felépítésnél
Az aerospike hajtóművek segítségével űrrepülőt üzemeltetne egy német gyártó, de az első éles teszt rögtön balesettel indult.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.