Mire képes ma valójában a genetika, és mi az, ami csak porhintés?

2024 / 05 / 01 / Raketa.hu
Mire képes ma valójában a genetika, és mi az, ami csak porhintés?
A Rakéta szerzői rendszeres vendégei a radiocafé 98.0 Kávézó a világ végén című műsorának. A legutóbbi adás középpontjában az állt, hogy hol tart ma valójában a genetika. McMenemy Márk vendége Dr. Varga Máté egyetemi docens, az ELTE TTK Biológiai intézetének, Genetikai tanszékének az oktatója volt.

Tovább dolgozhat a génmódosított babákat világra segítő kínai biofizikus; olyan állat született egy állatkertben, amiből összesen nyolc él a Földön; egérembriókat tenyésztenek az űrben - az ember csak kapkodja a fejét, hogy micsoda hírek járják be a világsajtót egy olyan területről, amely csak az elmúlt harminc évben lett igazán ismert, és látszólag az elmúlt két évtizedben gyorsult fel elképesztően a fejlődése. De hol tart ma valójában a genetika? Tényleg csak a törvények és erkölcsi aggályok tartanak vissza minket attól, hogy laborban készült embereket kreáljunk? Valóban kényünk-kedvünk szerint tudjuk már alakítani a DNS-t? Mekkora veszélyt jelentenek a sokat emlegetett GMO élelmiszerek? És persze a sokakat még mindig foglalkoztató téma: megváltoztatják-e a DNS-ünket az mRNS vakcinák? Ezekről a kérdésekről faggatta Márk Dr. Varga Mátét.

(Borítókép: Warren Umoh/Unsplash/Rakéta.hu)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
A koronavírust vizsgálta a fizikus, és arra jutott: szimulációban élünk
A koronavírust vizsgálta a fizikus, és arra jutott: szimulációban élünk
Dr. Melvin Vopson már korábban megfogalmazta az infodinamika második törvényét, de legutóbb ezt a koronavírus mutációjával is illusztrálta. Mindez szerinte arra utal, hogy valójában szimulációban élünk.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.