Olyan állat született egy floridai állatkertben, amiből összesen nyolc él a Földön

2023 / 12 / 13 / Bobák Áron
Olyan állat született egy floridai állatkertben, amiből összesen nyolc él a Földön
Az orlandói Gatorlandben született aligátor egy ritka genetikai rendellenesség következtében szinte teljesen fehér színű.

Ahogy arról a Live Science beszámolt, a mississippi aligátor az úgynevezett leucizmus nevű elváltozást örökölte, amely egy részleges pigmenthiányos állapot. Az albinizmussal ellentétben az ilyen élőlények rendelkeznek valamennyi festékanyaggal, ami a leglátványosabban abban nyilvánul meg, hogy az albínó állatokkal ellentétben a szemük nem piros, hanem jellemzően kék színű, emellett foltokban a testükön is hordozhatják a fajtájukra jellemző normál bőrszínt.

Az ehhez hasonló, leucisztikus aligátorok rendkívül ritkák: a rendelkezésre álló adatok szerint mindössze nyolc él belőlük a Földön, aminek elsőszámú oka, hogy az ilyen élőlények általában már fiatalon elpusztulnak. A világos bőrszínük miatt a leucisztikus állatok fokozottan vannak kitéve az UV-sugárzás káros hatásainak, így bőrrák is könnyebben alakul ki náluk, emellett a környezetükbe is nehezebben olvadnak be, ami miatt a ragadozók könnyebben észreveszik őket.

Az újszülött aligátornak ezektől a veszélyektől ugyanakkor nem kell tartania, hiszen a szüleivel ellentétben már fogságban született, az állatkert közleménye szerint pedig tökéletes egészségnek örvend. Mivel az állat jelenleg még mindössze csak 49 centiméter hosszú és 96 grammot nyom, ezért az állatkert értelemszerűen egyelőre nem teszi közszemlére, ha viszont megfelelően fejlődik, akkor a tervek szerint valamikor a jövő év elején már a látogatók is megnézhetik majd - a normál bőrszínű testvérével együtt.

(Fotó: Gatorland)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Úton a korlátlan energia felé: rekordok a fúziós energiatermelésben
Úton a korlátlan energia felé: rekordok a fúziós energiatermelésben
Az Egyesült Királyságban a Joint European Torus (JET) létesítmény új fúziós energiakibocsátási rekordot ért el: 69,26 megajoule hőt termelt 0,21 milligramm tüzelőanyagból. Közben az amerikai US National Ignition Facility a befektetett energia majdnem kétszeresét állította elő.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.