Olyan állat született egy floridai állatkertben, amiből összesen nyolc él a Földön

2023 / 12 / 13 / Bobák Áron
Olyan állat született egy floridai állatkertben, amiből összesen nyolc él a Földön
Az orlandói Gatorlandben született aligátor egy ritka genetikai rendellenesség következtében szinte teljesen fehér színű.

Ahogy arról a Live Science beszámolt, a mississippi aligátor az úgynevezett leucizmus nevű elváltozást örökölte, amely egy részleges pigmenthiányos állapot. Az albinizmussal ellentétben az ilyen élőlények rendelkeznek valamennyi festékanyaggal, ami a leglátványosabban abban nyilvánul meg, hogy az albínó állatokkal ellentétben a szemük nem piros, hanem jellemzően kék színű, emellett foltokban a testükön is hordozhatják a fajtájukra jellemző normál bőrszínt.

Az ehhez hasonló, leucisztikus aligátorok rendkívül ritkák: a rendelkezésre álló adatok szerint mindössze nyolc él belőlük a Földön, aminek elsőszámú oka, hogy az ilyen élőlények általában már fiatalon elpusztulnak. A világos bőrszínük miatt a leucisztikus állatok fokozottan vannak kitéve az UV-sugárzás káros hatásainak, így bőrrák is könnyebben alakul ki náluk, emellett a környezetükbe is nehezebben olvadnak be, ami miatt a ragadozók könnyebben észreveszik őket.

Az újszülött aligátornak ezektől a veszélyektől ugyanakkor nem kell tartania, hiszen a szüleivel ellentétben már fogságban született, az állatkert közleménye szerint pedig tökéletes egészségnek örvend. Mivel az állat jelenleg még mindössze csak 49 centiméter hosszú és 96 grammot nyom, ezért az állatkert értelemszerűen egyelőre nem teszi közszemlére, ha viszont megfelelően fejlődik, akkor a tervek szerint valamikor a jövő év elején már a látogatók is megnézhetik majd - a normál bőrszínű testvérével együtt.

(Fotó: Gatorland)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Több tízezer tonna szén-dioxidot von ki a levegőből évente a világ legnagyobb szén-dioxid semlegesítő üzeme
Több tízezer tonna szén-dioxidot von ki a levegőből évente a világ legnagyobb szén-dioxid semlegesítő üzeme
A Mammoth egy hatalmas légtisztítóhoz hasonlóan vonja ki a levegőből a szén-dioxidot, a névleges kapacitása pedig az év végére elérheti a 36 ezer tonnát.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.