Most akkor lemond Elon Musk vagy sem?

2022 / 12 / 22 / Pőcze Balázs
Most akkor lemond Elon Musk vagy sem?
Múlt hét végén a Twitter tulajdonos-vezérigazgatója szavazást írt ki a platformon arról, hogy ő maradjon-e a nagymúltú közösségi média vállalat első embere. A válaszadók úgy döntöttek, hogy Musknak le kell mondania, de, ahogyan a milliárdostól megszokhattuk, nem egyértelmű, hogy pontosan mi fog történni.

A Rakétán hétfőn számoltunk be arról, hogy a Twitternek még a mostanában megszokottnál is zűrösebb hétvégéje volt. A cég először megtiltotta, hogy más közösségi oldalakra mutató linkeket osszanak meg a felhasználói, majd visszavonta ezt a szabályt, végül még a vezérigazgató is felajánlotta a lemondását. Hétfő délben döntöttek a twitterezők: Musknak mennie kell. És ugyan a férfi korábban azt írta, hogy "Tartom magam a szavazás végeredményéhez", ám azok után, hogy az egész felvásárlásból a legkülönösebb okokkal-indokokkal próbált meg kitáncolni, senkit sem lep meg, hogy a helyzet nem hogy egyszerűbb, inkább bonyolultabb lett.

"Lemondok, amint találok valakit, aki elég buta ahhoz, hogy elvállalja a munkát! Onnantól csak a szoftver és a szerver csapatokat vezetem"

- írta szerdán hajnali fél háromkor a leendő volt vezérigazgató. Ez akár jó döntés is lehetne, hiszen Musk korszakalkotó technológiai cégeket tett világhírűvé, ám egy közösségi média platform irányítása legalább annyira politikai, szociológiai, sőt, filozófiai kihívás, mint programozási. A helyzetet viszont tovább árnyalja, hogy a CNBC értesülései szerint Musk már aktívan kereste az utódját, amikor kiírta a szavazást. Vagyis elképzelhető, hogy a vasárnap és hétfőn történtek egy tét nélküli álkonzultációt jelentettek inkább.

Mindeközben kétségek lengik körül a milliárdos állítását, miszerint a repülőgépe útjait követő Twitter-fiók segítségével támadták meg a gyermekét szállító autót. A Dél-Pasadenai rendőrök szerint lehetséges, hogy inkább Musk emberei követtek el törvénysértést. Mint emlékezetes, a vezérigazgató újságírók fiókjait tiltotta le a szintén száműzött @ElonJet fiók idézése, és a "családja veszélyeztetése" miatt. Ugyanakkor a gépének landolása, és a fia körül történtek között huszonhárom óra telt el, tehát az ok-okozati viszonyt nehéz lenne bizonyítani, különösen, hogy a két helyszín negyven kilométerre fekszik egymástól.

A más platformokra mutató linkek betiltása pedig lehet, hogy még segített is a konkurens szolgáltatásoknak; a decentralizált Mastodonnak, amit a Twitter utódjának szokás nevezni, már több mint két és félmillió aktív felhasználója van. Mindennek ellenére Musk optimista a vállalata pénzügyeit illetően: míg korábban csőddel fenyegetőzött, most azt mondja, a "pénz elégetésének lassítása", azaz a leépítések, illetve az előfizetésekből jövő bevételi csatorna elindítása után "rendben lesz jövőre" a Twitter. Már csak az a kérdés, hogy kinek az irányítása alatt.

(Borítókép: STR/NurPhoto via Getty Images)

Megszegte az internet legalapvetőbb törvényét, bocsánatot kért, majd felajánlotta lemondását Elon Musk Ez a hétvége sem telt unalmasan a Twitternél.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
99,9%-os pontossággal azonosítja a robot azokat, akik a kávéjukra várnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.