Most meg valami növényt fotóztak a Marson?

2022 / 06 / 04 / Felkai Ádám
Most meg valami növényt fotóztak a Marson?
A májusi Mars-kapu után itt a következő rejtély: avagy mi sarjadt elő a Mars halott homokjából?

Az előző hónapban írtunk a Marson fotózott kapuról, és rögtön itt a következő izgalom – a vörös bolygón találtak valami fura kacsszerűséget. A kép egyébként május 17-én készült, és a kapuhoz hasonlóan a Curiosity Mast Camera (Mastcam) rendszere örökítette meg.

Kiderült a Marson talált „kapu” titka A Curiosity marsjáró készítette a felvételt egy alakzatról, amely nagyon úgy nézett ki, mintha mesterséges eredetű lenne. Most kiderült, mi okozta ezt a formát, de a közvélekedéssel ellentétben jó eséllyel nem a „mars-rengések”.

A képet először az ArtAlienTV YouTube csatorna szúrta ki május 19-én, majd ezt vette át a The Black Vault többek között. Az első magyarázatok szerint a kép valamiféle növényre emlékeztet:

A Black Vault több online keringő magyarázatról is megemlékezett – amelyek egyike sem valami ismeretlen növény:

Kemény ásványér: Elméletileg a kőzetekben előfordulhat egy keményebb ásványi ér, és mivel a környező kőzet idővel erodálódott, az ásványi ér pedig ennél ellenállóbb volt, ezért ott maradt ebben formában immár a kőzet nélkül.

Fulgurit: A fulguritok természetes üvegcsövek vagy kérgek, amelyek szilícium-dioxid (kvarchomok) és a homok vagy kőzet fúziójával képződnek villámcsapás hatására.

Közben a Twitteren a The SETI Institute is írt egy magyarázatot a Gale-kráterben talált formációról, eszerint tehát a korábbi kettő közül az első magyarázat jön szóba, vagyis egy üledékes kőzetben cementlerakódás amolyan érré formálódott, és a kő szétmállása után is egyben maradt.

Korábban is írtuk, hogy a nagy számok törvénye miatt mivel rengeteg eszköz készít a vörös bolygón rengeteg képet, így eddig is, és ezután is furcsaságok egész garmadája várható. Kíváncsian várjuk, hogy a marsi kapu, majd a hagyma után mi következik.

(Kép: Mars.NASA)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A Perseverance megtalálta azt a mintát, amiért a Marsra küldték
A Perseverance megtalálta azt a mintát, amiért a Marsra küldték
A marsjáró az úgynevezett Bunsen Csúcsnál akadt rá a 24. mintára, amit már nagyon várt a NASA.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.