Mostantól el tudjuk rejteni a legkényesebb fotóinkat a mobilunkon

2021 / 12 / 06 / Pőcze Balázs
Mostantól el tudjuk rejteni a legkényesebb fotóinkat a mobilunkon
Már nem csak a Pixel készülékeken elérhető a Google Fotók új megoldása, amelynek segítségével jelkóddal vagy ujjlenyomattal tudjuk elzárni a legérzékenyebb fényképeinket a mobilunkon.

A The Verge-ön olvasható hír szerint egyes Samsung és OnePlus készülékeken is megjelent az a menüpont, amit korábban csak a Google saját, Pixel telefonjainak a tulajdonosai láthattak. Ennek segítségével létrehozhatunk egy olyan mappát a Google Fotók alkalmazáson belül, amelynek a tartalmát ugyanazok a biztonsági megoldások védik, amelyek a lezárt telefonunkat. Tehát ha karácsony este feloldjuk a mobilunkat, és odaadjuk az egyik nagybácsinak, hogy végigböngéssze az év közben a gyerekekről készült fotókat, nem fog véletlenül olyan fényképekre akadni, amelyek nem tartoznak rá. A zárolt mappa képei ugyanis nem jelennek meg a Google Photos listáiban és keresési találataiban, sőt, a fotóinkhoz hozzáférő más alkalmazásokban sem. Ha egy kíváncsi rokon mégis rábukkanna a könyvtárra, és meg szeretné nyitni,

újra kérni fogja a telefonunk a jelkódot vagy az ujjlenyomatunkat.

A Google Fotók súgójában elolvashatjuk a beállítás pontos menetét, de a lényeg, hogy az alkalmazás megnyitása után a Könyvtár, majd a Segédprogramok gombot kell választanunk, ahol rövidesen a legtöbb, Android 6-os, vagy afölötti telefonon látható lesz a Zárolt mappa menüpont. Miután bekapcsoltuk, csak végig kell pörgetnünk a fotóinkat, és a jobb felső sarokban lévő gombra koppintva áthelyezhetjük a problémásakat az elrejtett tartalmak közé. Innentől viszont ezeket a képeket nem tudjuk szerkeszteni, megosztani, törölni és archiválni sem, ahhoz előbb vissza kell tennünk azokat a többi fotó közé.

A Google ígérete szerint 2022 elejétől már iPhone-okon is megtehetjük ugyanezt.

(Fotó: Unsplash/Brad Lloyd)


Sztárok ölelgetik önmagukat a mesterséges intelligenciának köszönhetően
Sztárok ölelgetik önmagukat a mesterséges intelligenciának köszönhetően
A végeredmény az internetezőket is erősen megosztotta.
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Péntek reggel egy frissítési hiba miatt kritikus rendszerek tömkelege mondta fel a szolgálatot világszerte, ami a bankok, kórházak és médiavállalatok mellett több légitársaságnál is komoly fennakadásokat okozott.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.