Mostantól mobilappban chatelhetnek a villanyautósok arról, ki meddig használna egy töltőt

2020 / 06 / 04 / Rácz Tamás
Mostantól mobilappban chatelhetnek a villanyautósok arról, ki meddig használna egy töltőt
Az EON elektromos autó-töltő mobilappja új, igen hasznos funkcióval bővült.

Az E.ON még csak idén áprilisban szállt be igazán aktívan a villanyautó-töltési bizniszbe és jelenleg is a szolgáltatás bevezetése zajlik,egyelőre ingyenes töltési lehetőséggel a cég oszlopain. Mégis sikerült már két olyan innovatív és igen hasznos funkciót sikerült bevezetniük ügyfeleik számára, ami - egyelőre - máshol nem működik.

Pár hete írtunk arról, hogy az E.ON hálózatában akár félórával érkezés előtt előre be lehet foglalni a töltőoszlopot, hogy a villanyautóst ne érje az a kellemetlen meglepetés, hogy pont akkor dugja rá valaki más a kocsiját a térképen kiszemelt töltőre, mikor ő odaér. Mostantól viszont arra is van lehetőség, hogy a töltésindításhoz szükséges mobilappban megkérdezzék egymást az elektromos autósok: ki meddig szeretne még tölteni, mikor szabadul fel az oszlop?

Április 20-tól az E.ON elektromos töltői a drivE.ON mobil applikáción keresztül érhetőek el az ügyfelek számára. Az alkalmazás most az e-autósok közötti közvetlen chat lehetőséggel bővült, amelynek segítségével a felhasználók egymással is kapcsolatba léphetnek. Például, ha az egyik autós látja, hogy az általa igénybe venni kívánt töltőt egy másik sofőr használja, írhat neki, megkérdezheti, meddig használja még az adott töltőt. Az alkalmazás célja, hogy a villanyautósok számára kényelmes és tervezhető legyen a töltés az energiavállalat töltőpontjain, miközben a sofőröket arra biztatja, hogy segítsék egymást.

Az appban eddig is volt arra lehetőség, hogy amennyiben a kiszemelt állomást már egy másik autós használta, értesítést lehetett kérni a töltő felszabadulásáról. Mostantól viszont akár közvetlen üzenetben is lehet érdeklődni, mikor hagyja el a töltőt az, aki épp használja.

A drivE.ON alkalmazás letölthető a Google Play és App Store áruházakban.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Felével növeli meg a tolóerőt ez a régi-új technológia.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.