Nemsokára indul az első zéró-emissziós utasszállító vonat az Egyesült Államokban
Nemsokára indul az első zéró-emissziós utasszállító vonat az Egyesült Államokban
2020 / 01 / 05 / Justin Viktor
A Magyarországon is jól ismert  Stadler vállalat és a San Bernardino megyei Közlekedési Hatóság (SBCTA) aláírták az első hidrogénüzemű személyvonatra szóló szerződést az Egyesült Államokban. A megállapodás 2024-ben nulla kibocsátású személyszállító vasúti technológiát helyez sínre az Egyesült Államokban.

A kilenc mérföldes pálya a Kalifornia állambeli Redlands, és San Bernardino Metrolink állomását köti majd össze egy korábbi Santa Fe teherpálya-szakaszon. A hidrogénüzemű FLIRT H2 jármű 108 utas számára rendelkezik majd ülőhellyel, maximális sebessége pedig 130 kilométer per óra lehet. A vonat kényelmes mennyiségű helyet kínálni az álló utasok számára is.

A megállapodás részeként a Stadler kifejleszti az első hidrogénüzemű vonatot. A jármű 2 vagonból áll majd, köztük egy energiatároló egységgel. Az energiatároló egységben lesznek a hidrogéntartályok és az üzemanyagcellák is. Az SBCTA aláírt egy, a jövőben további négy jármű beszerzésére vonatkozó opciós szándékot is.

Darcy McNaboe, az SBCTA elnöke azt nyilatkozta: "Az olyan innovatív megoldások, mint például az első ilyen jellegű személyvonat megvalósítása, kiváló példa arra, hogy miként mutatjuk be elkötelezettségünket a következő generáció iránt San Bernardino megyében. A hidrogén alapú FLIRT segít a mai ingázási igények kielégítésében, miközben megőrzi környezetünket egy jobb holnap érdekében."

Martin Ritter, a Stadler amerikai vezérigazgatója szintén kommentálta a megállapodást: "A Stadler elkötelezett amellett, hogy a közlekedési ipar számára zöld technológiát tervezzen és építsen. Örülünk, hogy az SBCTA osztja lelkesedésünket e cél iránt. Nagy megtiszteltetés, hogy az első hidrogénüzemű vonatot eljuttathatjuk az Egyesült Államokba."

A Stadler és az SBCTA közötti kapcsolat még 2017-ben kezdődött. A mosatni megállapodás nagy előrelépés az Egyesült Államok számára, mivel egy kicsit lemaradtak a vasúti ingázók kiszolgálásában, a világ más részeivel összehasonlítva. Az új járat tisztább módot kínál az embereknek az utazáshoz és a kibocsátások csökkentéséhez.

(Forrás: IntelligentLiving Képek: Stadler)

Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
Egyelőre méregdrága, de hosszú távon olcsóbb lehet a DNS-alapú tárolás, mint az elektronikus.
A Spotify elbocsátja a dolgozói 17 százalékát
A Spotify elbocsátja a dolgozói 17 százalékát
Daniel Ek vezérigazgató tegnap jelentette be a leépítéseket, amelyek várhatóan mintegy 1500 embert érintenek a vállalatnál.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.