Nemsokára indul az első zéró-emissziós utasszállító vonat az Egyesült Államokban

2020 / 01 / 05 / Justin Viktor
Nemsokára indul az első zéró-emissziós utasszállító vonat az Egyesült Államokban
A Magyarországon is jól ismert  Stadler vállalat és a San Bernardino megyei Közlekedési Hatóság (SBCTA) aláírták az első hidrogénüzemű személyvonatra szóló szerződést az Egyesült Államokban. A megállapodás 2024-ben nulla kibocsátású személyszállító vasúti technológiát helyez sínre az Egyesült Államokban.

A kilenc mérföldes pálya a Kalifornia állambeli Redlands, és San Bernardino Metrolink állomását köti majd össze egy korábbi Santa Fe teherpálya-szakaszon. A hidrogénüzemű FLIRT H2 jármű 108 utas számára rendelkezik majd ülőhellyel, maximális sebessége pedig 130 kilométer per óra lehet. A vonat kényelmes mennyiségű helyet kínálni az álló utasok számára is.

A megállapodás részeként a Stadler kifejleszti az első hidrogénüzemű vonatot. A jármű 2 vagonból áll majd, köztük egy energiatároló egységgel. Az energiatároló egységben lesznek a hidrogéntartályok és az üzemanyagcellák is. Az SBCTA aláírt egy, a jövőben további négy jármű beszerzésére vonatkozó opciós szándékot is.

Darcy McNaboe, az SBCTA elnöke azt nyilatkozta: "Az olyan innovatív megoldások, mint például az első ilyen jellegű személyvonat megvalósítása, kiváló példa arra, hogy miként mutatjuk be elkötelezettségünket a következő generáció iránt San Bernardino megyében. A hidrogén alapú FLIRT segít a mai ingázási igények kielégítésében, miközben megőrzi környezetünket egy jobb holnap érdekében."

Martin Ritter, a Stadler amerikai vezérigazgatója szintén kommentálta a megállapodást: "A Stadler elkötelezett amellett, hogy a közlekedési ipar számára zöld technológiát tervezzen és építsen. Örülünk, hogy az SBCTA osztja lelkesedésünket e cél iránt. Nagy megtiszteltetés, hogy az első hidrogénüzemű vonatot eljuttathatjuk az Egyesült Államokba."

A Stadler és az SBCTA közötti kapcsolat még 2017-ben kezdődött. A mosatni megállapodás nagy előrelépés az Egyesült Államok számára, mivel egy kicsit lemaradtak a vasúti ingázók kiszolgálásában, a világ más részeivel összehasonlítva. Az új járat tisztább módot kínál az embereknek az utazáshoz és a kibocsátások csökkentéséhez.

(Forrás: IntelligentLiving Képek: Stadler)


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Szenzációs bejelentésre készül az Apple és az OpenAI
Szenzációs bejelentésre készül az Apple és az OpenAI
Úgy tűnik, hogy az OpenAI-nak egy fontos csatát sikerül megnyernie a Google-lel szemben.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.