Nézz rá a neten, merre jár épp a Mikulás!
2020 / 12 / 24 / Rácz Tamás
Nézz rá a neten, merre jár épp a Mikulás!
Bár mifelénk inkább a Jézuskát várjuk, de azért így is szórakoztató dolog néha megnézni, merre jár a konkurens ajándékosztó csodalény.

Aki nagyon nem tud mit csinálni karácsonykor, legalább két online felületen követheti élőben, mikor épp hol osztja az ajándékokat a Mikulás. Az őseredeti Mikulás-figyelő a NORAD, az USA légtér-védelmi szervezetének szolgáltatása, a NORAD Tracks Santa:

A Google pedig 2004-ben indította el saját Mikulásfigyelőjét, a Google Santa Trackert:

Sajnos a két rendszer alighanem két különböző Mikulást követ, mert mint fenti, közel egy időben készült screenshotunkon is látható, a NORAD és a Google adott időpontban máshol mérte be az öreget...

Ez is érdekelhet:

Nagyon ritkán esik karácsonykor a hó, mégis a fehér karácsony szerintünk az igazi – mégis miért? Túlzott elvárasainkat az oly ritka fehér karácsony iránt két dolog táplálja: az egyik a kis jégkorszak, a másik pedig Charles Dickens.

A WHO megnyugatja a gyerekeket: a Mikulás immunis a koronavírusra Nagy megnyugvás elsősorban az angolszász területen élő gyerekeknek, hogy a Mikuláson nem fog ki a vírus. Mindez pedig nyilván igaz a Jézuskára is.

Az első koncert, amit egyenesen az űrből adtak A Gemini-6 két asztronautája néhány hangszert is felcsempészett a fedélzetre az 1965-ös misszió indulása előtt, a Föld körül keringve pedig előadták minden idők legismertebb karácsonyi dalát, amiről egy felvétel is fennmaradt.


Igényes és férfias történeteket keresel? A Roadstert neked írjuk!
Olvass bele az egyik legszínvonalasabb hazai magazinba, szeretni fogod! A Roadster egy fantasztikus utazás az élet legjobb területein...
Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.