Nézz rá a neten, merre jár épp a Mikulás!

2020 / 12 / 24 / Rácz Tamás
Nézz rá a neten, merre jár épp a Mikulás!
Bár mifelénk inkább a Jézuskát várjuk, de azért így is szórakoztató dolog néha megnézni, merre jár a konkurens ajándékosztó csodalény.

Aki nagyon nem tud mit csinálni karácsonykor, legalább két online felületen követheti élőben, mikor épp hol osztja az ajándékokat a Mikulás. Az őseredeti Mikulás-figyelő a NORAD, az USA légtér-védelmi szervezetének szolgáltatása, a NORAD Tracks Santa:

A Google pedig 2004-ben indította el saját Mikulásfigyelőjét, a Google Santa Trackert:

Sajnos a két rendszer alighanem két különböző Mikulást követ, mert mint fenti, közel egy időben készült screenshotunkon is látható, a NORAD és a Google adott időpontban máshol mérte be az öreget...

Ez is érdekelhet:

Nagyon ritkán esik karácsonykor a hó, mégis a fehér karácsony szerintünk az igazi – mégis miért? Túlzott elvárasainkat az oly ritka fehér karácsony iránt két dolog táplálja: az egyik a kis jégkorszak, a másik pedig Charles Dickens.

A WHO megnyugatja a gyerekeket: a Mikulás immunis a koronavírusra Nagy megnyugvás elsősorban az angolszász területen élő gyerekeknek, hogy a Mikuláson nem fog ki a vírus. Mindez pedig nyilván igaz a Jézuskára is.

Az első koncert, amit egyenesen az űrből adtak A Gemini-6 két asztronautája néhány hangszert is felcsempészett a fedélzetre az 1965-ös misszió indulása előtt, a Föld körül keringve pedig előadták minden idők legismertebb karácsonyi dalát, amiről egy felvétel is fennmaradt.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.