Nyakban hordható légtisztító jelentheti a megoldást az allergiára

2022 / 09 / 17 / Bobák Áron
Nyakban hordható légtisztító jelentheti a megoldást az allergiára
A Respiray által két év alatt kifejlesztett Wear A+ nem kevesebbet ígér, mint hogy az allergének több mint 99%-át kiszűri a levegőből.

A Respirayről a legtöbben akkor hallhattak először, amikor a koronavírus-járvány csúcsán bemutattak egy nyakban hordható légtisztítót, amely az ígéretek szerint UV-fény segítségével semlegesítette a SARS-CoV-2 különböző variánsait. Az észtországi cég most egy újabb hordható légtisztítót készül piacra dobni, amit kifejezetten az allergiások számára fejlesztettek ki.

A berlini IFA kiállításon bemutatott Wear A+ nevű eszköz nem csak abban különbözik a gyártó korábbi termékétől, hogy annál jóval kisebb, de abban is, hogy UV-fény helyett HEPA-szűrőkkel tisztítja meg a levegőt, amit aztán alig hallható ventilátorok segítségével irányít az arcunk felé. A Respiray szerint a hagyományos légtisztítókból származó technológia képes kiszűrni a poratkákat, a polleneket és az állatszőrt is, több mint 99%-os hatékonysággal tisztítva meg a kifújt levegőt a különböző allergénektől.

A Wear A+ a leírás szerint percenként hetven liter levegőt képes átereszteni, folyamatos használat mellett pedig mintegy nyolc órán keresztül tud üzemelni. Az elsősorban beltéri használatra ajánlott készülék mindössze 250 grammot nyom, vagyis nagyjából úgy kell elképzelni, mintha egy okostelefont akasztanánk a nyakunkba egy mágneses pánttal, igaz, azt nem tudtuk kipróbálni, hogy a gyakorlatban ez mennyi kényelmetlenséggel jár.

A Respiray szerint a Wear A Plust egy-két óra alatt fel lehet tölteni, de a készülék ez alatt is használható marad. A két HEPA-szűrőt nagyjából háromhavonta érdemes cserélni, de mivel ezek darabja mindössze hat dollárba, azaz 2500 forintba kerül, így nem jelent jelentős extra kiadást. Hogy a Wear A+ mikortól lesz megvásárolható, azt egyelőre nem árulták el, de akit érdekel, az az erre a célra létrehozott oldalon az e-mail címét megadva gondoskodhat róla, hogy elsőként értesüljön a termékről szóló hírekről.

(Fotó: Bobák Áron/Rakéta.hu)

Jöhetnek a génszerkesztett macskák, amik nem okoznak allergiát Felmérések szerint a világ népességének mintegy 10-20 százaléka allergiás a kutyákra és a macskákra, de utóbbiak esetében a megoldás már úton van.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Amikor Nobel-díjat ért, hogy maláriával gyógyították a szifiliszt
Amikor Nobel-díjat ért, hogy maláriával gyógyították a szifiliszt
Az antibiotikum megjelenése előtt a szifilisz kezelése nem volt egyszerű – jött tehát az ötlet, hogy a malária által kiváltott láz segíthet a betegeknek. Mivel a dolog az esetek egy részében bevált, az eljárás kifejlesztése 1927-ben ért egy Nobelt.
Az eltűnését követően 16 nappal teljesen mumifikáltan találtak rá a bolgár férfira
Az eltűnését követően 16 nappal teljesen mumifikáltan találtak rá a bolgár férfira
Egy bulgáriai férfi rejtélyes módon mumifikálódott mindössze 16 nap alatt, ami teljesen ellentétben áll a természetes mumifikációhoz szükséges szokásos feltételekkel. A szakértők sem értik, mi történhetett.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.