Nyilvánosságra hozták, hogy ki lesz az első Nemzetközi Űrállomáson forgatott mozi főszereplője

2021 / 05 / 19 / Bobák Zsófia
Nyilvánosságra hozták, hogy ki lesz az első Nemzetközi Űrállomáson forgatott mozi főszereplője
A Kihívás című film egy sebészről szól majd, akinek az űrben kell megoperálnia az egyik űrhajóst, mert az túl beteg a Földre való visszatéréshez. A színésznő és a rendező kiképzése júniusban elkezdődik és októberben indulnak az ISS-re.

Julia Peresild lesz az első olyan színésznő a világon, aki a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén forgathat mozifilmet, a Roszkoszmosz bejelentése szerint. A Roszkoszmosz, a Channel One-nal és a Yellow Black and White filmstúdióval együttműködésben már tavaly felkészült a filmforgatásra, kiválasztották a rendezőt, Klim Sipenkót és novemberben megkezdték a főszereplők válogatását is. A színésznők közül végül négy jelölt maradt versenyben, közülük Alena Mordovina lesz Peresild beugrója, így neki is részt kell vennie az űrhajós kiképzésen, mint ahogy Alexej Dudinnak is, aki Sipenkot helyettesíti probléma esetén, Galina Kairovának pedig, aki amatőr színésznő és pilótaengedéllyel is rendelkezik, a Roszkoszmosz felajánlotta a hivatalos űrhajós kiképzés lehetőségét.

A főszerepet játszó színész és a rendező júniusban kezdi meg a szigorú felkészülést, amely centrifugális és vibrációs teszteket, ejtőernyős kiképzést és zéró gravitációs gyakorlatokat is magában foglal. Az indulás a Nemzetközi Űrállomásra a tervek szerint október ötödikén lesz majd a Szojuz MS-19 misszió keretében, és a látogatók Anton Shkaplerov kozmonautával utaznak majd. A forgatás tizenkét napig tart (a mozi nagyobb részét a Földön készítik) és ezután rögtön vissza is térnek a Földre a hazafelé tartó Szojuz MS-18 küldetés tagjával, Oleg Novitskyval együtt.

A Kihívás (Vizov) című film forgatókönyvéről egyelőre annyit árultak el, hogy műfaja űrdráma lesz és Peresild egy sebészt alakít majd benne, aki kénytelen az űrben megoperálni egyik űrhajós társát, mivel annak állapota nem teszi lehetővé, hogy visszatérjenek a bolygóra. Arról egyelőre még nincsenek hírek, hogy a film mikor jelenik meg a mozikban, de a Roszkoszmosz közleménye szerint a Kihívás csak egy része lesz annak a nagyszabású projektnek, amely során több dokumentumfilmet is készítenek az űrhajók gyártásáról, az űrhajósok életéről és filmforgatásra készülő stáb napjairól, amelyet a Channel One közvetít majd. A projekt célja, hogy bemutassa: az űrutazás már nem csak a hivatásos asztronauták számára elérhető, egyre inkább megnyílik a világűr megpillantásának lehetősége a nagyközönség előtt is.

(Forrás: CNN, SpaceNews Fotó: Wikimedia Commons)

További cikkek a témában:

Nemsokára kiválasztják a színésznőt, aki az első Nemzetközi Űrállomáson forgatott mozifilmben fog szerepelni Valószínűleg mégsem Tom Cruise, hanem a Roszkoszmosz lesz, aki először forgat filmet az ISS-en, a Vizov (Kihívás) című film főszereplőjét hamarosan kiválasztják.
Oroszország saját űrállomást épít, aminek a központi modulját már be is mutatták Az orosz űrügynökség hivatalosan kedden jelentette be, hogy a terveik szerint 2025-re pályára állítják a saját, Föld körül keringő űrállomásukat, ami azzal járhat, hogy a Roszkoszmosz kiszáll az ISS-projektből.
Elfogyott az orosz űrhajósok elesége a Nemzetközi Űrállomáson Szerencsére kaptak az amerikai társaiktól.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A Szivar-galaxisban szédületes tempóban keletkeznek a csillagok
A Szivar-galaxisban szédületes tempóban keletkeznek a csillagok
A Messier 82-ben tízszer olyan gyorsan keletkeznek a csillagok, mint a Tejútrendszerben. A különleges galaxist a James Webb Űrteleszkóp térképezte fel az infravörös tartományban mérő műszereivel.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.