Az okos jegyzettömb egy másodperc alatt digitalizálja a kézzel írt feljegyzéseket

2020 / 03 / 06 / Perei Dóra
Az okos jegyzettömb egy másodperc alatt digitalizálja a kézzel írt feljegyzéseket
Szintetikus papírból készült, és a jövő környezetbarát jegyzetfüzeteként emlegetik azt a húszlapos jegyzettömböt, amelyre a tollal írt emlékeztetőinket digitalizálhatjuk a hozzá tartozó applikációval. Négyzetrácsos, ponthálós vagy csíkos lapot is választhatunk, ha pedig már nincs szükség jegyzetünkre, spongyával tisztára törölhetjük az oldalt. Az okos jegyzettömböt a kézi jegyzetelés kedvelőinek találták ki, különösen, ha a leírt dolgokat lusták a gépükbe pötyögni.

2015-öt írtunk, amikor a Rocketbook megalkotói először felbukkantak az okos jegyzetfüzetek piacán, és olyan hívószavakra építettek közösségi finanszírozós kampányt, mint újrahasznosítás, személyre szabhatóság, felhőhöz csatlakoztathatóság. Akkori szenzációjuk egy mikrohullámú sütőben törölhető füzet és egy hőérzékeny zselétintás toll volt. A mostani, Orbit névre keresztelt eszköz azonban kiválthatja a műanyag borítású, papírpocsékoló jegyzettömböt.

Ez lenne a jövő notesze?

A szervetlen rostokkal dúsított, polipropilén gyantából préselt papír megszólalásig hasonlít a fából készült papírlapokra, és nemcsak ránézésre, de tapintásra is.

Azzal a különbséggel, hogy utóbbi lapjai tartósak, masszívak, fény- és vízállóak, egy speciális tollal pedig bármikor újraírhatók.

A notesz mágneses, ezért egyrészt felrakhatjuk a hűtőre, hogy mindig kéznél legyen, másrészt két rozsdamentes acélgyűrű segítségével különböző papírcsomagokat cserélgethetünk benne attól függően, hogy épp négyzethálós, vonalas, pontrácsos, vagy más lapra van szükségünk. Érdekesség, hogy a Rocketbook termékeit 2017 óta Magyarországon forgalmazzák, és bár az egyelőre titok, hogy mikor és mennyiért rendelhetjük meg az Orbitot, a Kickstarteren már most is megtaláljuk, huszonkilenc dollárért.

Felejtsük el a hagyományos tollat

Az Orbit szintetikus papírjai ugyanis nem klasszikus tollhoz készültek, hanem a Pilot FriXion-hoz hasonló, zselétintás íróeszközéhez; az ezzel írt szöveget ugyanis egy benedvesített, mikroszálas rongydarabbal könnyen eltüntethetjük az oldalról. Ha pedig nem szeretnénk elveszíteni feljegyzett ötleteinket vagy vázlatainkat, töltsük le a noteszhez tartozó appot, és egy másodperc alatt digitalizálhatjuk.

(Fotó: Kickstarter)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Izomból nekiugrik a Samsungnak a Xiaomi
Izomból nekiugrik a Samsungnak a Xiaomi
A Samsung Galaxy S-széria legerősebb változatának, az Ultrának évek óta nem volt komolyan vehető versenytársa Európában az androidos telefonok között, most viszont a Xiaomi megtörte a jeget a Xiaomi 14 Ultrával.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.