Okos súlyzó súly nélkül – különleges otthoni edzést ígér a GymBars PRO

2024 / 05 / 09 / Weisz Balázs
Okos súlyzó súly nélkül – különleges otthoni edzést ígér a GymBars PRO
Az utóbbi években divat lett még cipőből is gépi tanulásra alkalmasat vásárolni, a pandémia alatt pedig az otthoni edzés is elterjedté vált. Ezt a két trendet igyekszik meglovagolni a gumiszalagjairól ismert Robus Athletics Kickstarteren indított projektje, ami a gyártó ígérete szerint egy komplett "hordozható okos konditermet" ad a felhasználók kezébe.

A GymBars Pro egy szenzorokkal ellátott okosmarkolatból valamint az ehhez rögzíthető gumiszalagokból áll, így skálázható otthoni edzést kínál a felhasználóknak: a négy különböző vastagságú szalag rugóereje 6,8-tól egészen 79,4 kilogrammig terjed, a szalagok kombinálásával pedig akár 120 kilogrammos ellenállás is elérhető, így hosszútávon is megfelelő kihívást nyújt bármilyen fizikumú embernek. Az észt cég állítása szerint a GymBars Próval több mint száz különböző edzés végezhető el, így akár teljesen kiválthatók vele a kézisúlyzók és a kábeles gépek is.

Ennek a megoldásnak számtalan előnye van: a GymBars Pro alig foglal helyet a lakásban, ráadásul a szabványos súlyzók mintájára megalkotott markolatok egyenként alig egy kilogrammot nyomnak, így bárhova könnyedén magunkkal vihetjük őket. A gumiszalagok további pozitív hozadéka, hogy a hagyományos súlyzókkal ellentétben fokozatosan terhelik az izmokat, hiszen ahogy nyúlnak, úgy kell egyre nagyobb erőt kifejtenünk.

A Gymbars Pro másik nagy előnye a kézisúlyzókhoz vagy akár az edzőteremhez képest, hogy a Robus Athletics egy alkalmazást is biztosít a bluetooth-szal és magasságmérővel ellátott markolatokhoz, amivel részletekbe menően tudjuk monitorozni az edzéseinket, például az ismétlések számát, hogy milyen magasra emeltük a markolatot vagy hogy milyen ellenállású szalaggal dolgoztunk. Az alkalmazás tartalmaz egy AI-alapú személyi edzőt is, ami az adataink alapján teljesen egyedi edzésprogramot állít össze nekünk, így garantálva az optimális fejlődést.

A Robus Athletics eszköze elsősorban azoknak lehet jó választás, akik hosszú távon szeretnék elkötelezni magukat az otthoni edzés mellett, hiszen a teljes szett 49 euróba (körülbelül 19 ezer forintba) kerül, ami mellé további 13 euróért (5000 forint) lehet megvásárolni a legnagyobb ellenállást biztosító negyedik gumiszalagot. Bár ez még mindig jóval olcsóbb, mint egy konditerembérlet vagy egy komplett otthoni edzőfelszerelés beszerzése, ugyanakkor ha az alkalmazás előnyeit is szeretnénk kihasználni, az a harmadik hónaptól kezdve további havi 18 eurónkba (kb. 7000 forint) fog kerülni, enélkül ugyanakkor a Gymbars Pro nem igazán nyújt többet, mint egy hagyományos, jóval olcsóbban beszerezhető expander.

(Fotó: Robus Athletics)

A testedzés hatását imitáló tablettát fejleszthetnek egy új felfedezésnek köszönhetően Az még kérdés, hogy pontosan hogyan készítenék el a kapszulát, de a pozitív hatás érdekében érdemes fontolóra venni a használatának lehetőségét mozgásban korlátozott emberek esetében a kutatók szerint.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Forradalminak szánt holografikus szobabicikli lehet az otthoni edzés jövője
Forradalminak szánt holografikus szobabicikli lehet az otthoni edzés jövője
A HoloBike-kal olyan érzés edzeni négy fal között is, mintha a szabadban tekernénk, legalábbis a gyártó elképzelése szerint.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.