Online elérhető, MI vezérelte, robotizált laboratórium az IBM-től

2020 / 09 / 20 / Justin Viktor
Online elérhető, MI vezérelte, robotizált laboratórium az IBM-től
A szintetikus kémia továbbra is hagyományos tudományágnak számít a digitalizálás és az új technológiák terjedésének dacára. A kémikusok továbbra is nagyjából ugyanazokra a protokollokra támaszkodnak, a próba és tévedés ősi gyakorlata fékezi a gyorsabb tempójú felfedezések iránti törekvéseket. Az IBM Research Europe dinamikus tudóscsoportja ezen szeretne változtatni, olyan modern eszközök segítségével, mint a mesterséges intelligencia, a felhő-technológia és a robotika.

RoboRXN

A vállalat új önműködő laboratóriuma RoboRXN névre hallgat. A távoli elérést biztosító létesítményben felhőalapú számítási platform, MI, és robotok várják a felhasználókat, olyan rendszerben, ami lehetővé teszi új molekulák létrehozását. Mondanunk sem kell, hogy milyen fontos eszköz ez a labor a koronavírus pandémia kellős közepén.

Az online labor épp úgy működik, illetve működtethető, mint bármely hasonló távoli munkavégzésre alkalmas eszköz. A felhasználó egy kémiai tervezőrendszerben paraméterezheti a létrehozni kívánt anyag molekuláris felépítését, a RoboRXN pedig gépi tanulás segítségével eldönti, milyen összetevőkre lesz szükség, illetve hogyan és miképp kell felhasználni őket. Ezután jöhetnek a robotok, melyek kikeverik a megadott keveréket, majd elvégzik a kívánt teszteket és az eredményeket visszaküldik a felhasználónak.

Egy ilyen okosrendszer forradalmasíthatja az olyan szintetikus kémiai kutatásokat, mint például a gyógyszerkutatás, ahol jelenleg 10 évbe és 10 millió dollárba kerül egy új gyógyszer piacra juttatása.

A legtöbb idő és energia általában az összetevők kikeverésére és a tesztelése fordítódik. A gépi tanulás meggyorsítja a kísérleteket is, ezáltal gyorsabb és hatékonyabb válasz adható majd az olyan vészhelyzetekre is, mint a jelenlegi koronavírus pandémia.

A gyógyszerkutatás területén számos laboratórium és cég használja az MI és a robotika lehetőségeit, azonban egyedül az IBM tette mindezt akár otthonról is elérhetővé.

(Forrás: IBM Képek: IBM)


 


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A korszakalkotónak szánt AI Pin óriási bukta az első kritikák szerint
A korszakalkotónak szánt AI Pin óriási bukta az első kritikák szerint
Túlmelegszik, megbízhatatlan válaszokat ad, lassú és még drága is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.