Örökre rázárhatják a viselőjére a meghekkelhető erényövet

2020 / 10 / 07 / Pőcze Balázs
Azt gondoltuk, hogy a nap legijesztőbb biztonsági híre az lesz, hogy az elmúlt két évben készült összes Apple gépet simán fel lehet törni, ha fizikailag hozzáférnek a támadók. Aztán angol kutatók nyilvánosságra hozták, hogy bárki átveheti az irányítást egy kínai erényöv fölött.

Biztosan létezik rá értelmes magyarázat, hogy egy pár miért dönt úgy, hogy egyiküknek, esetleg mindkettejüknek erényövet kéne hordaniuk. Azt már sokkal nehezebb megmagyarázni, hogy az eszköznek miért kéne internetkapcsolattal működnie. Persze, nehéz dolog a távkapcsolat, és biztosan fájdalmas dolog kétkedni a másik hűségében,

de annyira talán mégsem fájdalmas, mint soha többet nem tudni levenni a lakatot.

A hatvanezer forintos Qiui Cellmate-et persze nem ezzel az ígérettel árulják, bár a termék szlogenje, hogy “A szerelem fáj". A gyártó büszkén hirdeti, hogy ez az első app-irányította erényöv, amellyel távolról figyelhetjük, hogy a partnerünk mikor oldja le magáról a bilincset. A probléma csak annyi, hogy egy hacker könnyedén átveheti az irányítást az eszköz fölött, örökre, illetve a legközelebbi erővágóig lelakatolva a viselő péniszét. A TechCrunchon megjelent hír szerint a brit Pen Test Partners biztonsági kutatásokkal foglalkozó cég szakemberei június óta vannak kapcsolatban a Cellmate gyártójával. Állításuk szerint a cég vezetője eleinte augusztusra ígért megoldást a problémára, ám az végül nem érkezett meg.

“Garázscég vagyunk”

szabadkozott a vezérigazgató, “ha megoldanánk ezt a problémát, csak újabbak keletkeznének”. A Pen Test Partners Zack Whittaker cikke szerint akkor döntött amellett, hogy nyilvánosságra hozzák a hibát, amikor tudomásukra jutott, hogy más kutatók is ráakadtak a biztonsági résre. Innentől csak egy lépés, hogy egy rosszindulatú hacker is felismerje azt, és már kész is a baj. Akkor már jobb a nyilvánossághoz fordulni.

Ahogyan arra a cikk is emlékeztet, attól, hogy valamit rá lehet kötni az internetre, nem biztos, hogy rá is kell. Az elmúlt években nem csak számítógépek és telefonok, de autók és pészmékerek ijesztő biztonsági hiányosságairól is olvashattunk. Érdemes csak olyan dolgot csatlakoztatni az internetre, amit viszonylag nyugodt szívvel adnánk hackerek kezébe. A péniszünk a legtöbbünknél valószínűleg nincs ezek közt.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
A Kínai Tudományos Akadémia kutatása alapján az LK-99 sem hozza el a szupravezetők forradalmát, mivel valójában nem is szobahőmérsékletű szupravezető.
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
"B****** meg magukat!" - üzente a közösségi oldalt elhagyó hirdetőknek a cég első embere, akiknek a hírek szerint ezután nem is igazán áll szándékukban visszatérni.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.



This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.