Összeházasították a külső akkumulátort a kijelzővel, az eredmény egy multifunkciós power bank

2022 / 01 / 28 / Bobák Zsófia
Összeházasították a külső akkumulátort a kijelzővel, az eredmény egy multifunkciós power bank
A kijelzős külső akkumulátor egyszerre használható töltőként és külső monitorként újabb szintre emelve a hagyományos hordozható töltők képességeit.

A külső akkumulátorok hasznos segítőtársak a mindennapok során, mikor utazás közben vagy más okból nem áll rendelkezésre más lehetőség az eszközök töltésére, de az eddigi verziók legnagyobb része vagy nem rendelkezett semmilyen kijelzővel, vagy, ha el is helyeztek rajta kisebb méretű kijelzőt, az csak az alapvető információk megjelenítésére szolgált. Pedig a teljes értékű, jó felbontású képernyő integrálása a töltőbe jó szolgálatot tehet, mivel lehetővé teszi, hogy a csatlakoztatott eszközt töltés közben is kényelmesebben használhassuk a segítségével.

A brit designer, Chenkai Zhang által tervezett, PDGO elnevezésű, egyelőre csak Kickstarteren elérhető eszköz sokféle készülékkel párosítható, mobiltelefont, fényképezőgépet, kamerát, játékkonzolt, tabletet, de akár laptopot vagy drónokat is lehet hozzá kapcsolni az USB-A, USB-C és HDMI portokon keresztül, és, miközben tölti az eszközt, a kijelzőn megjeleníthetőek rajta a készüléken futó programok, alkalmazások, illetve tükrözni lehet rá a képernyőt.

A 14*8*1,3 centiméteres, 220 grammos eszköz monitorja 1080p felbontású, vagyis viszonylag jó minőségben jeleníti meg a képeket, a töltési kapacitása 10 000 mAh, és QC3.0 gyorstöltő funkcióval is rendelkezik. A készülék fejlesztőinek ígérete szerint a PDGO töltés és monitorhasználat közben sem melegszik túl, a speciális kialakítás miatt maximum 40 Celsius-fokos hőmérsékletet ér el maximális kihasználtság mellett is.

Az eszköz kompatibilis:

  • Windows vagy MAC PC-vel
  • iOS és Android okostelefonnal
  • hagyományos és SLR kamerával
  • GoPro, DJI OSMO sportkamerával
  • XBOX és PSP játékkonzollal

Bár a töltési kapacitás a monitor használata miatt csökkenhet, de a kijelzős külső akkumulátor így is érdekes újdonságot jelenthet a hagyományos power bank eszközök mellett. A PDGO gyártását márciusban tervezi elindítani a gyártó, az első rendelések kiszállítására áprilisban kerülhet sor, az árát azonban egyelőre nem tüntették fel a Kickstarter oldalon, mivel az értékesítése még nem kezdődött meg.

(Yankodesign Fotó: PDGO)

Megalkották a világ legkisebb napelemes külső akksiját Méretre ugyan megegyezik egy bankkártyával, ám ehhez képest öt kihajtható panelt kapott és ígérete szerint pár óra alatt feltölt egy okostelefont vagy más okoseszközt is. Akit pedig ez nem győzött meg, azok számára egy beépített napelemeket tartalmazó hátizsákkal is készültek a fejlesztők.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Szenzációs bejelentésre készül az Apple és az OpenAI
Szenzációs bejelentésre készül az Apple és az OpenAI
Úgy tűnik, hogy az OpenAI-nak egy fontos csatát sikerül megnyernie a Google-lel szemben.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.