Megalkották a világ legkisebb napelemes külső akksiját

2020 / 11 / 07 / Perei Dóra
Megalkották a világ legkisebb napelemes külső akksiját
Méretre ugyan megegyezik egy bankkártyával, ám ehhez képest öt kihajtható panelt kapott és ígérete szerint pár óra alatt feltölt egy okostelefont vagy más okoseszközt is. Akit pedig ez nem győzött meg, azok számára egy beépített napelemeket tartalmazó hátizsákkal is készültek a fejlesztők.

A Photon története onnan indult, amikor is két belga mérnökhallgató besokallt az állandóan lemerült telefonokból, és egy nonstop rendelkezésre álló zsebtöltő tervezésébe fogtak. Több mint három éves kutatási-fejlesztési folyamat után megszületett a Sunslice technológia, jelenleg pedig a srácok szponzorokat keresnek a gyártáshoz.

A hitelkártya nagyságú (100x80x25 mm) Photon öt kihajtogatható, tartós, időjárásálló panellel rendelkezik, nagy hatékonyságú monokristályos napelemei kétszer annyi napenergiát tárolnak, mint a hagyományos, hasonló méretű napelemes töltők - írja a Yankodesign.com.

A power bank töltéstároló képessége négyezer mAh: a négy wattos napelemeknek átlagosan öt-hat óra kell, hogy elegendő energiát biztosítson a vésztöltőnek, ami egy mobiltelefon akkumulátorát típustól függően egy-két óra alatt feltölti. A power bank egy hatos vagy kilences iPhonet kétszer tud teljesen feltölteni, ahogy arra is van lehetőség, hogy a két folyamat párhuzamosan történjen: amíg a napelemek töltődnek, a telefon is energiát kap. Az akksihoz bármilyen USB-s eszköz csatlakoztatható a három az egyben kábelnek köszönhetően, az alapcsomag ennek tükrében tartalmaz egy USB C, egy mikro USB és egy Apple-kábelt is. A fejlesztők egy zseblámpát is adtak a Photonnak, és nem csupán praktikus okokból, de a stílusra is odafigyeltek: az eszköz négy színben elérhető, vegán bőr tokkal, elegáns mágneses kapoccsal pedig hitelkártya-tartó méretűvé alakítható, ha nincs szükségünk több napfényre.

Akik pedig ennél is több napelemre vágynak ahhoz, hogy biztonságban érezzék magukat, a Photon mellé megvásárolhatja a belgák Zenith nevű hátizsákját is, amelynek külső részébe egy nyolc wattos, rugalmas panelt integráltak, és amelyhez tetszés szerint vásárolható öt-, tíz- vagy húszezer mAh-es külső akkumulátor.

A táska külső USB-portjára bármikor csatlakoztatható a merülőben levő mobil, GPS, akksi, vagy bármilyen más eszköz.

A hátizsák vízálló, ezenkívül laptopok számára elkülönített rekesz, és titkos zsebek is vannak rajta. A fejlesztők két éves garanciát adnak a termékhez, a gyártásához szükséges összeget pedig már sikerült is összekalapálniuk egy Kickstarter kampány keretében. A leggyorsabb megrendelők hatvanöt euróért (körülbelül huszonötezer forintért) lecsaphattak az egy kábelt és a power bankot tartalmazó alapcsomaghoz, hátizsákkal együtt pedig a csomag ára nyolcvankilenc euró (nagyjából harminckétezer forint).

(Fotó: Kickstarter, Journal Du Geek)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
A robot első látásra nem sok hasonlóságot mutat Nadia Comănecivel, de okkal kapta róla a nevét.
Tévé után már hűtőt és mosógépet is vehetünk a Hisense-től
Tévé után már hűtőt és mosógépet is vehetünk a Hisense-től
A világ negyedik legnagyobb tévégyártója Magyarországon is elkezdi forgalmazni az intelligens nagy háztartási gépeit, köztük egy olyan hűtőszekrényt is, amelyet 21 colos táblagéppel szereltek fel.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.