Négy űrhajó valós idejű repülése, átlátszó rakétatestekkel 2021 / 03 / 23 / Justin Viktor

Az emberiség öt kiemelkedő szuper-vívmánya, öt olyan eszköz melyek önállóan is képesek elérni a világűrt, sőt akár a közeli égitestekre is eljuttathatnak bennünket és műszereinket. Az alábbi videóban valós időben nézhetjük végig az irányítóközpont operátorainak folyamatos állapot és adatközlő háttérzaja mellett, ahogy felemelkedik és pályára áll a NASA Saturn V rakétája, a Space Shuttle űrsikló, a SpaceX Falcon Heavy-je és végül a Space Launch System (SLS), a világ legerősebbjének készülő amerikai hordozórakéta, ami az űrsikló program alkatrészeire épül. Az áttetsző animált rakéták a Kennedy Űrközpontból szállnak fel, és egészen a világűrig kísérhetjük a valós idejű emelkedésüket. A videóban látható üzemanyagok közül piros színnel a kerozint, narancs színnel a folyékony hidrogént, kék színnel pedig a folyékony oxigént jelölték. (Kép: Youtube)  
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Ekkora a különbség a Hubble és a James Webb Űrteleszkóp felvételei között
Ekkora a különbség a Hubble és a James Webb Űrteleszkóp felvételei között
A két űrtávcső ugyanazt a kozmikus méhkast örökítette meg, miközben pulzárokra vadásztak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.