Négy űrhajó valós idejű repülése, átlátszó rakétatestekkel 2021 / 03 / 23 / Justin Viktor

Az emberiség öt kiemelkedő szuper-vívmánya, öt olyan eszköz melyek önállóan is képesek elérni a világűrt, sőt akár a közeli égitestekre is eljuttathatnak bennünket és műszereinket. Az alábbi videóban valós időben nézhetjük végig az irányítóközpont operátorainak folyamatos állapot és adatközlő háttérzaja mellett, ahogy felemelkedik és pályára áll a NASA Saturn V rakétája, a Space Shuttle űrsikló, a SpaceX Falcon Heavy-je és végül a Space Launch System (SLS), a világ legerősebbjének készülő amerikai hordozórakéta, ami az űrsikló program alkatrészeire épül. Az áttetsző animált rakéták a Kennedy Űrközpontból szállnak fel, és egészen a világűrig kísérhetjük a valós idejű emelkedésüket. A videóban látható üzemanyagok közül piros színnel a kerozint, narancs színnel a folyékony hidrogént, kék színnel pedig a folyékony oxigént jelölték. (Kép: Youtube)  
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Az emberiség szén-dioxid-kibocsátását méri majd az űrből az ESA új műholdja
Az emberiség szén-dioxid-kibocsátását méri majd az űrből az ESA új műholdja
Az Európai Űrügynökség (ESA) CO2M nevű küldetése a világon elsőként fogja mérni, hogy mennyi szén-dioxid kerül a légkörbe kifejezetten az emberi tevékenység következtében.
Nemsokára beleshetünk egy fontos holdmisszió előkészületeinek kulisszái mögé
Nemsokára beleshetünk egy fontos holdmisszió előkészületeinek kulisszái mögé
Az első robotizált NASA holdmisszió rovere 100 napig járja a Mons Mouton környékét víz után kutatva, majd küldetése végén megfagy.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.