Óvatosan az iPhone-vásárlással, tavasszal jöhet az új belépő modell, 5G-vel

2022 / 01 / 11 / Pőcze Balázs
Óvatosan az iPhone-vásárlással, tavasszal jöhet az új belépő modell, 5G-vel
Két-három hónap múlva rendezhetik meg az Apple első idei eseményét, amelyen a jelek szerint bemutathatják az iPhone SE harmadik generációját.

A megjelenésekor, 2020 áprilisában számoltunk be a belépő iPhone aktuális változatáról, amely valószínűleg a legjobb ár-érték arányú Apple telefon. A 175 000 forintos készülék nagyjából feleannyiba kerül, mint egy iPhone 13, úgy néz ki, mint egy iPhone 8, de ugyanaz a chip dolgozik benne, mint az iPhone 11-ben és 11 Próban. Nincs benne arcfelismerés, csak ujjlenyomat-olvasás, egy szem optika szerénykedik a hátlapján, és a képernyője is csak LCD az OLED helyett, de attól még egy remek telefon, különösen ennyiért. Most mégis úgy tűnik, hogy egyelőre okosabb nem vásárolni belőle, még a MacRumors vásárlási tanácsadó oldalán is pirosan világít a felirat: ne vedd meg.

Újabb elemző állítja azt, hogy rövidesen itt a készülék utódja

A 9to5Mac arról számolt be, hogy Mark Gurman, a Bloomberg megbízhatónak tartott szakértője márciusra vagy áprilisra teszi az Apple soron következő, tavaszi készülékbemutatóját. Az eseményen elképzelhető, hogy az új Mac Pro vagy egy új MacBook Air is előkerülnek, de az egyenesen valószínű, hogy megismerhetjük az iPhone SE harmadik generációját. Nagy változásokra ugyanakkor nem számít Gurman: marad az iPhone 8 formavilága, így az egyoptikás kamerarendszer és az ujjlenyomat-olvasó is, bár utóbbi maszkviselős időkben kifejezetten vonzó kompromisszum. Belül viszont az elemző 5G modemre, és azzal együtt új chipre számít.

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy az iPhone SE hányattatott sorsú készülék: 2016 márciusában büszkén mutatta be az Apple az első, még a mostaninál is kisebb modellt, mint az apró telefonok rajongóinak új kedvencét. Egy évre rá frissítettek ugyan a tárterületén, de egy újabb évvel később vissza is vonultatták. Innentől folyamatosan érkeztek hírek és pletykák a második generációról, de végül 2020-ig kellett rá várni. Tehát megbízhatónak tűnő előrejelzések ide vagy oda, senki se lepődjön meg, ha esetleg mégsem jelenne meg új iPhone SE idén tavasszal. Vagy idén.

(Fotó: Daniel Romero/Unsplash, AB/Unsplash)


Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Ez a sziget majdnem egy hónapig kizárólag víz- és szélenergiából tartotta fent magát
Ez a sziget majdnem egy hónapig kizárólag víz- és szélenergiából tartotta fent magát
A Kanári-szigetek legkisebbike rekordot állított fel azzal, hogy 28 egymást követő napon keresztül csak szél- és vízenergiát használt.
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.