Pár óra, és kezdődik az UFO-ügyet robbantó tiszt kongresszusi meghallgatása – így lehet élőben követni

2023 / 07 / 26 / Felkai Ádám
David Grusch, elismert titkosszolgálati tiszt nemrég azzal került a figyelem középpontjába, hogy az USA által eltitkolt UFO begyűjtési és tanulmányozási programokról beszélt nyilvánosan, ami évek óta tart. A Kongresszus ma fogja Gruscht és más tanúkat az ügyben meghallgatni – mutatjuk hol lehet követni az eseményt, valamint ismertetjük az immár nyilvános nyitó- és záróbeszédet, ami nincs híján a szenzációs állításoknak.

Július 26-án, szerdán az Egyesült Államok Képviselőháza három tanú vallomását hallgatja meg az UAP jelenségekkel kapcsolatban. Korábban már mi is beszámoltunk arról, hogy az UAP (Unindefinited Anomalic Phenomenon/Azonosítatlan Anomáliás Jelenség) egy új fogalom, amely immár nem csak az azonosítatlan repülő tárgyakat (UFO-kat) foglalja magában, hanem minden olyan jelenséget is, amelyeket nem lehet azonosítani az űrben vagy a víz alatt.

A meghallgatást a Ház Nemzetbiztonsági, Határügyi és Külügyi Albizottsága tartja, és az amerikai katonai és hírszerzési közösség volt alkalmazottainak vallomásai fognak elhangozni, akik azt állítják, hogy kapcsolatba kerültek olyan eszközökkel, amelyek dacolnak a fizika törvényeivel, valamint az ismert repülési képességekkel, és ezek akár "nem emberi intelligencia" bizonyítékai is lehetnek. A meghallgatást július 26-án, szerdán, budapesti idő szerint délután 4-től élőben közvetíti a YouTube-on a képviselőház felügyeleti és elszámoltathatósági bizottsága:

Mint arról korábban részletesebben írtunk, Grusch szerint “egzotikus” járművek darabjai, sőt teljes járművek is vannak az USA birtokában, és ezt illegális mód titkolták eddig a Kongresszus elől, ahogy azokat az erőfeszítéseket is, amelyek ezen technológiák visszafejtésére irányultak.

Amerikai hírszerzők a Kongresszusnak: az USA birtokában van több egzotikus, idegen eredetű jármű is A Kongresszusnak nyilatkozó hírszerző szerint egzotikus járművek darabjai, sőt teljes járművek is vannak az USA birtokában, és ezt illegális mód titkolták eddig a Kongresszus elől. A The Debrief cikkében a hírszerzési közösség prominens tagjai nagyon meredek dolgokat állítanak.

Grusch szavait egyéb hírszerző tisztek is megerősítették, akik egyike szerint ezen világrengető bejelentés napvilágra hozatala már csak amiatt is fontos, hogy az USA-ra ne égjen rá a stigma, hogy ezt ők titkolták el a világ elől, miközben hasonló programokat több ország is futtat szintén titokban, de az USA beavatkozása nélkül, saját elhatározásukból.

Mint a Politico kitér rá, Grusch mellett a tervek szerint Ryan Graves, az Amerikaiak a Biztonságos Repülésért felelős ügyvezető igazgatója és David Fravor, a haditengerészet korábbi pilótája is tanúskodni fog a meghallgatáson. Mint azt a republikánus Tim Burchett elárulta a tanúkról:

“Lesznek tanúink, akik őszintén tudnak beszélni a nyilvánosság előtt tapasztalataikról.”

A meghallgatás tervezését egyébként Burchetten kívül egy másik republikánus képviselő, Anna Paulina Luna vezette, de a meghallgatás mögött kétpárti érdeklődés áll – amire utal, hogy a sajtókonferencián egy demokrata képviselő, Jared Moskowitz is megjelent. Moskowitz így nyilatkozott a mai eseményről:

“A meghallgatás megbízható emberek valós beszámolóiról szól… és hogy a hadsereg és a kormány miért nem őszinte velünk.”

A Politico megemlíti azt is, hogy többen több helyről akadályozták a meghallgatás szervezését, ami miatt lehetséges tanúk sem jelentek meg végül. Mint Burchett elmondta:

“Sokan vannak, akik nem akarják, hogy ez napvilágra kerüljön.”

Közben nyilvánossá vált David Grusch nyitó- és záró nyilatkozata, ami a meghallgatáson fog elhangozni. Ebből kiderül az a már ismert információ, hogy Grusch a PPD-19 Urgent Concern alatt nyújtotta be panaszát a hírszerzési közösség főfelügyelőjéhez. Az USAF Nemzeti Felderítő Irodájánál (NRO) 2019 és 2021 között eltöltött ideje alatt Grusch az UAP Task Force (UAPTF) tagja volt, és az igazgatói tájékoztató stábban betöltött szerepének köszönhetően szigorúan titkos információkhoz férhetett hozzá. Grusch ekkor ébredt rá arra, hogy régóta folyik egy UAP roncs-visszakereső és technológiai visszafejtő program.

Grusch a bizonyítékokról a következőket írta:

“Tanúvallomásom olyan információkon alapul, amelyeket olyan személyek adtak át, akik hosszú múltra tekintenek vissza az ország szolgálatában és legitimek – akik közül sokan meggyőző bizonyítékokat is megosztottak fényképek, hivatalos dokumentumok és minősített szóbeli tanúvallomások formájában. Minden tőlem telhetőt megtettem annak érdekében, hogy 4 éven keresztül megerősítsem ezt a bizonyítékot, és az azt megosztó egyének tekintetében kellő gondossággal járjak el, és e lépések miatt hiszem, hogy erősen fontos, hogy ezt az információt önök elé tárjam.”

Arról, hogy miért tárta ezeket a bizonyítékokat a Kongresszus elé, pedig így számolt be:

“E kötelességem teljesítésére az a meggyőződés vezérel, hogy leleplezzem azt, amit súlyos kongresszusi felügyeleti problémának és a végrehajtó hatalommal szembeni esetleges visszaélésnek tekintettem.

Ez a törekvés nem rosszindulatból vagy elégedetlenségből született, hanem az igazság és az átláthatóság iránti megingathatatlan elkötelezettségből, amely azon eredendő kötelességünkben gyökerezik, hogy betartsuk az Egyesült Államok alkotmányát, megvédjük az amerikai népet, és betekintést nyerjünk ebbe az ügybe, amely potenciálisan újredifiniálhatja a világról alkotott felfogásunkat.

Remélem, hogy az általam közölt nem emberi technológiák visszafejtésére irányuló programok vizsgálata során feltárt felfedezések ontológiai (földrengető) sokként fognak hatni, katalizátorként szolgálnak prioritásaink globális újraértékeléséhez.

Ahogy haladunk ezen az úton, készen állhatunk arra, hogy lehetővé tegyük a rendkívüli technológiai fejlődést egy olyan jövőben, ahol civilizációnk felülmúlja a jelenlegi csúcstechnológiát a meghajtás, az anyagtudomány, az energiatermelés és -tárolás terén.”

Mint azt Anna Paulina Luna elmondta, a mostani meghallgatást továbbiak követhetik, és ha a bizottság úgy érzi, hogy szándékosan hallgatnak el előlük információkat, akkor ez helyszíni meghallgatásokat is jelenthet.

(Kép: Pixabay/TheDigitalArtist)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Űrbéli hadgyakorlatra készül az amerikai űrhaderő
Űrbéli hadgyakorlatra készül az amerikai űrhaderő
A Victus Haze misszió során az Egyesült Államok azt fogja tesztelni, hogy képesek lennének-e időben befogni egy ellenséges űreszközt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.