Pompeii leghosszabb napja egyetlen drámai animációba sűrítve 2021 / 03 / 02 / Justin Viktor

Pompeii ókori római város a Vezúv lábánál, mely lávatalapzaton épült Nápoly közelében, és valószínűleg az oszkok alapították. Fejlődését jelentősen befolyásolta a görög kultúra, rövidebb ideig az etruszkok voltak az urai, majd Colonia Cornelia Veneria Pompeianorum néven római településsé vált. A várost a közeli Vezúv vulkánkitörése temette maga alá 79-ben, első újra-felfedezése véletlenszerűen történt a XVI. században a Sarno-folyó szabályozási munkái során. A bemutatott animációt a melbourne-i múzeumban rendezett “Egy nap Pompeii-ben” kiállításra készítette a Zero One csapata, azzal a céllal, hogy a látogatók maguk is átélhessék a városban eluralkodott drámát és terrort, és tanúi lehessenek annak, amint a kitöréssorozat 48 óra leforgása alatt teljesen elpusztította Pompeiit. Napjainkban a város Olaszország egyik kiemelt turisztikai célpontja, és a Világörökség része. (Kép: Wikipédia)
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
A világ legnagyobb és talán leghosszabb folyóján egyetlen híd sincsen
A világ legnagyobb és talán leghosszabb folyóján egyetlen híd sincsen
Az Amazonas folyó lényegében kettészeli Dél-Amerikát, három országon keresztül kígyózik át az Atlanti-óceánig és egyes számítások szerint a Nílust megelőzve ez a leghosszabb folyó a Földön. Mégsem lehet átsétálni felette, mivel egyetlen hidat sem építettek rajta.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.