Pompeii leghosszabb napja egyetlen drámai animációba sűrítve 2021 / 03 / 02 / Justin Viktor

Pompeii ókori római város a Vezúv lábánál, mely lávatalapzaton épült Nápoly közelében, és valószínűleg az oszkok alapították. Fejlődését jelentősen befolyásolta a görög kultúra, rövidebb ideig az etruszkok voltak az urai, majd Colonia Cornelia Veneria Pompeianorum néven római településsé vált. A várost a közeli Vezúv vulkánkitörése temette maga alá 79-ben, első újra-felfedezése véletlenszerűen történt a XVI. században a Sarno-folyó szabályozási munkái során. A bemutatott animációt a melbourne-i múzeumban rendezett “Egy nap Pompeii-ben” kiállításra készítette a Zero One csapata, azzal a céllal, hogy a látogatók maguk is átélhessék a városban eluralkodott drámát és terrort, és tanúi lehessenek annak, amint a kitöréssorozat 48 óra leforgása alatt teljesen elpusztította Pompeiit. Napjainkban a város Olaszország egyik kiemelt turisztikai célpontja, és a Világörökség része. (Kép: Wikipédia)
Lehet, hogy van élet a távoli, jeges “szemgolyó bolygón”!
Lehet, hogy van élet a távoli, jeges “szemgolyó bolygón”!
A planétát eredetileg 2017-ben fedezték fel, de a James Webb-bel most vizsgálták meg alaposabban. Ez alapján a szemgolyó bolygón akár lehetséges az élet jelenléte is.
Megfejtették a világ legősibb számítógépének, az antiküthérai szerkezet titkát
Megfejtették a világ legősibb számítógépének, az antiküthérai szerkezet titkát
A 21. század egyik legérzékenyebb tudományos eszközével kifejlesztett technikák, amelyek a téridő hullámzásait elemzik, új megvilágításba helyezték a legrégebbi ismert analóg számítógép működését.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.