Pompeii leghosszabb napja egyetlen drámai animációba sűrítve 2021 / 03 / 02 / Justin Viktor

Pompeii ókori római város a Vezúv lábánál, mely lávatalapzaton épült Nápoly közelében, és valószínűleg az oszkok alapították. Fejlődését jelentősen befolyásolta a görög kultúra, rövidebb ideig az etruszkok voltak az urai, majd Colonia Cornelia Veneria Pompeianorum néven római településsé vált. A várost a közeli Vezúv vulkánkitörése temette maga alá 79-ben, első újra-felfedezése véletlenszerűen történt a XVI. században a Sarno-folyó szabályozási munkái során. A bemutatott animációt a melbourne-i múzeumban rendezett “Egy nap Pompeii-ben” kiállításra készítette a Zero One csapata, azzal a céllal, hogy a látogatók maguk is átélhessék a városban eluralkodott drámát és terrort, és tanúi lehessenek annak, amint a kitöréssorozat 48 óra leforgása alatt teljesen elpusztította Pompeiit. Napjainkban a város Olaszország egyik kiemelt turisztikai célpontja, és a Világörökség része. (Kép: Wikipédia)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.