Rakétahajtóművet szereltek egy karácsonyfára, és kilőtték 2021 / 12 / 21 / Felkai Ádám

A BPS.space modellrakéta-alkatrészeket fejleszt, amivel kicsiben próbálják követni az űrkilövő ipar egyre komolyabb fejlődését, az eredményeiket pedig rendszeresen megosztják a YouTube csatornájukon. A szervezet mögött álló Joe Barnard végzettségét tekintve hangmérnök, és a (miniatűr) rakétafejlesztés csínját-bínját autodidakta módon sajátította el. A mostani kísérletük egyben karácsonyi ráhangolódás, hiszen egy egész feldíszített fenyőt pakoltak a rakétahajtóműre, és lőttek ki. A kísérlet nem sikerült elsőre, sőt másodszorra, valamint harmadszorra sem, de a negyedik start végül is gond nélkül megvalósult – habár mint a videóból látszik, igen komoly pepecselésre volt szükség, még talán ez is eltörpül ahhoz képest, amikor egy átlag honpolgár próbálja meg a fenyőt a nagyszülőktől örökölt talpba bekényszeríteni. A karácsonyfa díszeit a csapat egyébként januárban elárverezi, a befolyó összeget pedig jótékony célra költik. Aki pedig nem szívesen ülné végig a 20 perces mozgóképet, az a lényegi részt a felvétel 15. percénél találja. (Ha pedig valaki nagyon rákapott a különleges karácsonyfákra, akkor a csupa elektromosság Tesla-fa képeiért kattintson ide!)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.