Rakétahajtóművet szereltek egy karácsonyfára, és kilőtték 2021 / 12 / 21 / Felkai Ádám

A BPS.space modellrakéta-alkatrészeket fejleszt, amivel kicsiben próbálják követni az űrkilövő ipar egyre komolyabb fejlődését, az eredményeiket pedig rendszeresen megosztják a YouTube csatornájukon. A szervezet mögött álló Joe Barnard végzettségét tekintve hangmérnök, és a (miniatűr) rakétafejlesztés csínját-bínját autodidakta módon sajátította el. A mostani kísérletük egyben karácsonyi ráhangolódás, hiszen egy egész feldíszített fenyőt pakoltak a rakétahajtóműre, és lőttek ki. A kísérlet nem sikerült elsőre, sőt másodszorra, valamint harmadszorra sem, de a negyedik start végül is gond nélkül megvalósult – habár mint a videóból látszik, igen komoly pepecselésre volt szükség, még talán ez is eltörpül ahhoz képest, amikor egy átlag honpolgár próbálja meg a fenyőt a nagyszülőktől örökölt talpba bekényszeríteni. A karácsonyfa díszeit a csapat egyébként januárban elárverezi, a befolyó összeget pedig jótékony célra költik. Aki pedig nem szívesen ülné végig a 20 perces mozgóképet, az a lényegi részt a felvétel 15. percénél találja. (Ha pedig valaki nagyon rákapott a különleges karácsonyfákra, akkor a csupa elektromosság Tesla-fa képeiért kattintson ide!)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
A Max Space stadion méretű, de olcsón és könnyen telepíthető űrállomásokat ígér. A 2026-ban fellőtt első modult követően pedig ilyenekben élhetnek az emberek majd a Holdon, és aztán a Marson is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.