Kilenc perc alatt lehet feltölteni a Xiaomi új telefonját

2022 / 10 / 30 / Bobák Áron
Kilenc perc alatt lehet feltölteni a Xiaomi új telefonját
A Redmi Note 12-széria legdrágább tagját 210 wattos gyorstöltéssel látták el, ám kérdés, hogy Magyarországon is kapható lesz-e.

A Xiaomi portfólióján belül a Redmi Note-széria kétségkívül kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a középkategóriás készülék évről-évre feltűnik a legnagyobb darabszámban értékesített telefonok toplistáján. Bár a Redmi a tavalyi listán is két telefonnal képviseltette magát, ám kisebb meglepetésre ezek közül egyik sem a Note-sorozatból került ki, így az idei szériával a Xiaomi almárkájának nem lehet más célja, mint hogy visszaverekedjék magukat az élmezőnybe.

Erre az ára miatt a 6,67 colos Full HD+ kijelzővel és Snapdragon 4 Gen 1 processzorral érkező sima Note 12-nek lehet a legnagyobb esélye, ami a drágább változatokhoz képest ugyan egészen visszafogott, 33 wattos gyorstöltést kapott és a főkamerája is "csak" 48 megapixeles, de vélhetőleg sokak számára vonzó lesz, hogy Kínában az ára egy fillérrel sem emelkedett a 2021-es modelléhez képest. A tavalyi szériából kiindulva ennek és a Note 12 Prónak van a legnagyobb esélye arra is, hogy Magyarországon is boltokba kerüljenek valamikor, noha a forintárfolyam gyengesége miatt itthon azért némi áremelkedésre minden bizonnyal számíthatunk majd a tavalyi, 80 ezer forintos indulóárhoz képest. A Redmi Note 12 Pro egyébként 50 megapixeles kamerát és - drágább társaihoz hasonlóan - vadiúj MediaTek Dimensity 1080 processzort kapott, de ebből hosszú távú következtetéseket nem érdemes levonni, tavaly például Európába már egy némileg átalakított Note-sorozat jutott el, amelyben többek között a processzort is kicserélték.

Az idei Note-széria csúcsára a Pro+ valamint a Discovery Edition érkezik, amelyek közös jellemzője, hogy a Xiaomi 12T Próhoz hasonlóan 200 megapixeles főkamera van bennük, ellenben igen jelentős különbség van a töltési kapacitásukban: amíg a Pro Plust 120 wattal lehet tölteni, addig a Kínában 2399 jüanért (vagyis nagyjából 140 ezer forintért) kapható Discovery Edition 210 wattos gyorstöltést kapott, amivel a gyártó állítása szerint mindössze kilenc percbe telik teljesen feltölteni a telefon 4300 milliamperórás akkumulátorát. Ez kétségkívül az eddigi leggyorsabb töltési rendszer, amit bármelyik gyártó kereskedelmi forgalomban kapható telefonban bemutatott, így érdekes lesz látni, hogy a Xiaominak mennyire sikerült megoldania, hogy a hatalmas teljesítmény ne tegye tönkre az akkumulátort.

(The Verge, Fotó: Xiaomi)

200 megapixeles kamerával érkezik a Xiaomi legújabb telefonja A mától kapható Xiaomi 12T Próval a kínai gyártó gyakorlatilag saját magának állított egy igen erős konkurenciát, hiszen az új készülék a Xiaomi 12-höz képest valamivel többet ad, miközben pontosan ugyanannyiba kerül.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
A “Ketrecek ketrece” néven emlegetett anyag nem csak a CO2-t köti meg, de egy annál jóval potensebb üvegházhatású gázt is. A tudósok véleménye alapján rendkívül ígéretes felfedezésről van szó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.