Rekordszámú autót szállított le a Tesla

2020 / 10 / 02 / Felkai Ádám
Rekordszámú autót szállított le a Tesla
A harmadik negyedéves eredményük jobb, mint amit a cég eddig bármikor elért.

Számokra átfordítva ez azt jelenti, hogy Elon Musk vállalata 139 300 gépkocsit szállított le 2020 harmadik negyedévében. A cég ebben az időszakban 145 036 autót gyártott le. Ebből 128 044 volt Model 3 és Model Y – ezekből 124 100 került kiszállításra. A futószalagról legördült 16 992 Model S és Model X-ből pedig 15 200-at szállítottak le. Az eddigi rekordot amúgy 2019 utolsó negyedéve jelentette, amikor is 112 000 gépkocsi került kiszállításra.

Mindez különösen az előző negyedévhez képest szép teljesítmény, ebben az időszakban a cég ugyanis 90 650 autót szállított le. Persze azt hozzá kell tenni, hogy ekkor a vállalat részben leállt a járványhelyzet miatt.

Musk egyébként – nem meglepő mód – rendkívül optimista az elektromos autók piacának alakulását illetően. Egyik kedvenc kinyilatkoztatási platformján, a Twitteren korábban az írta, hogy hét éven belül akár évente 30 millió elektromos autó legyártására is sor kerülhet. Sőt ez akár hamarabb, öt-hat éven belül is megtörténhet. A bejegyzést sokan félreértették, hiszen Musk a teljes piacról írt, és mikor pontosításra került sor, a saját vállalatát illetően már úgy nyilatkozott, hogy az évi 20 millió legyártott Teslát még 2030 előtt elérhetik.

A két számot – 30 milliós piac öt-hat éven belül és 20 millió Tesla 2030 táján – nehéz összevetni, de az látszik, hogy Musk nincs híján az önbizalomnak, és cégének markáns és gyors növekedését predesztinálja, ami a konkurens vállalatok együttes növekedését is lekörözheti. 2019-ben amúgy globálisan 2,1 millió elektromos autót értékesítettek, amely számhoz a Tesla 367 500 járművel járult hozzá.

(Kép: Flickr/Wolfgang Bayer)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Két darab, hidrogént fogyasztó, vízpárát eregető busz indult el próbaüzemben, hat magyar város közlekedésében próbálják ki őket.
A Tesla sorsa múlhat a most bemutatott Cybertruck fogadtatásán
A Tesla sorsa múlhat a most bemutatott Cybertruck fogadtatásán
Ha bejön, akkor pickup-nagyhatalom lehet a cégből, ami Amerikában egyenlő a sikerrel.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.