Rekordszámú autót szállított le a Tesla

2020 / 10 / 02 / Felkai Ádám
Rekordszámú autót szállított le a Tesla
A harmadik negyedéves eredményük jobb, mint amit a cég eddig bármikor elért.

Számokra átfordítva ez azt jelenti, hogy Elon Musk vállalata 139 300 gépkocsit szállított le 2020 harmadik negyedévében. A cég ebben az időszakban 145 036 autót gyártott le. Ebből 128 044 volt Model 3 és Model Y – ezekből 124 100 került kiszállításra. A futószalagról legördült 16 992 Model S és Model X-ből pedig 15 200-at szállítottak le. Az eddigi rekordot amúgy 2019 utolsó negyedéve jelentette, amikor is 112 000 gépkocsi került kiszállításra.

Mindez különösen az előző negyedévhez képest szép teljesítmény, ebben az időszakban a cég ugyanis 90 650 autót szállított le. Persze azt hozzá kell tenni, hogy ekkor a vállalat részben leállt a járványhelyzet miatt.

Musk egyébként – nem meglepő mód – rendkívül optimista az elektromos autók piacának alakulását illetően. Egyik kedvenc kinyilatkoztatási platformján, a Twitteren korábban az írta, hogy hét éven belül akár évente 30 millió elektromos autó legyártására is sor kerülhet. Sőt ez akár hamarabb, öt-hat éven belül is megtörténhet. A bejegyzést sokan félreértették, hiszen Musk a teljes piacról írt, és mikor pontosításra került sor, a saját vállalatát illetően már úgy nyilatkozott, hogy az évi 20 millió legyártott Teslát még 2030 előtt elérhetik.

A két számot – 30 milliós piac öt-hat éven belül és 20 millió Tesla 2030 táján – nehéz összevetni, de az látszik, hogy Musk nincs híján az önbizalomnak, és cégének markáns és gyors növekedését predesztinálja, ami a konkurens vállalatok együttes növekedését is lekörözheti. 2019-ben amúgy globálisan 2,1 millió elektromos autót értékesítettek, amely számhoz a Tesla 367 500 járművel járult hozzá.

(Kép: Flickr/Wolfgang Bayer)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Megjelent a legmikróbb mikromobilitási eszköz
Megjelent a legmikróbb mikromobilitási eszköz
De vajon sikerül-e forradalmasítania a sétálást a görcipőnek, ami készítői szerint olyan, mintha egy mozgó járdán haladnánk?
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.