Repülni már megtanultunk, de hogy állunk a lebegéssel? Valóra válhat ez az ősi álom is? 2020 / 02 / 24 / Justin Viktor

A súlytalan repülés, vagy helyből tetszés szerinti felemelkedés, amit lebegésnek hívunk lehetetlennek tűnik, pedig nem is olyan régen, még a legnagyobb koponyák is ugyanezt gondolták a repülésről. „A levegőnél nehezebb tárgyak sohasem fognak repülni”-  mondta Lord Kelvin, kémikus, 1885-ben és hát, nem így lett. A YouTube Originals és a BBC Studios a The Edge of Science sorozatában megvizsgálja a kérdést. Rick Edwards a YouTube tudományos közösségének segítségével igyekszik valóra váltani egy életen át kísértő vágyát: lebegtetni a saját testét. Dianna Cowern fizikus és Colin Furze tudományos feltaláló csatlakoznak Rickhez, és együtt megpróbálják őt elemelni a földről, csupán a fizika segítségével. Vajon képesek lesznek rá? (Kép: Pikrepo)
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Közel elpusztíthatatlan robotkezet igyekezett előállítani egy cég és sikerült is
Közel elpusztíthatatlan robotkezet igyekezett előállítani egy cég és sikerült is
Az elpusztíthatatlan persze csak a hétköznapi használat közbeni strapabírásra vonatkozik, nem a szélsőségesen extrém körülményekre, de kalapáccsal például lehet ütni a robotkezet, amit a Google DeepMindnak fejlesztettek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.