Robotkutyára cserélte az éjjeli őrt a Hyundai 2021 / 09 / 19 / Bobák Áron

A Kia dél-koreai gyárában péntektől már a Spot őrjáratozik éjszakánként, ami a szenzoraival olyan dolgokat is lát, amit az emberi szem sötétben már nehezen venne észre. A Boston Dynamics robotjának nem ez az egyetlen előnye, hiszen amellett, hogy kicsi, így szűk helyeken is elfér, a lidarral és hőkamerával is felszerelt gépjárőr képes érzékelni a lehetséges tűzveszélyt, valamint azt is, hogy egy ajtó nyitva van, vagy csukva, ha pedig szükségesnek érzi, akkor azonnal riasztja az emberi személyzetet. A Hyundai egyébként házon belül oldotta meg a robot éjjeli őr alkalmazását, hiszen a Kia mellett idén nyár óta már a Boston Dynamics is az ő tulajdonukban van. (Hyundai)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.