Robotkutyára cserélte az éjjeli őrt a Hyundai 2021 / 09 / 19 / Bobák Áron

A Kia dél-koreai gyárában péntektől már a Spot őrjáratozik éjszakánként, ami a szenzoraival olyan dolgokat is lát, amit az emberi szem sötétben már nehezen venne észre. A Boston Dynamics robotjának nem ez az egyetlen előnye, hiszen amellett, hogy kicsi, így szűk helyeken is elfér, a lidarral és hőkamerával is felszerelt gépjárőr képes érzékelni a lehetséges tűzveszélyt, valamint azt is, hogy egy ajtó nyitva van, vagy csukva, ha pedig szükségesnek érzi, akkor azonnal riasztja az emberi személyzetet. A Hyundai egyébként házon belül oldotta meg a robot éjjeli őr alkalmazását, hiszen a Kia mellett idén nyár óta már a Boston Dynamics is az ő tulajdonukban van. (Hyundai)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Magától feloldódik és eltűnik az agyban a homokszem méretű implantátum
Magától feloldódik és eltűnik az agyban a homokszem méretű implantátum
Egészen apró, agyba ültethető érzékelőt fejlesztettek kínai kutatók, ami vezetékek nélkül működik és néhány hét alatt lebomlik a testben.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.