Robotokra cserélné a home office-ra vágyókat a dühös vezérigazgató

2022 / 09 / 24 / Felkai Ádám
Robotokra cserélné a home office-ra vágyókat a dühös vezérigazgató
Szerinte a fiatalok így nem tudják elsajátítani a munkahelyi etikettet, és a helyzet automatizáláshoz és leépítésekhez fog vezetni több területen is.

A világjárvány egyik legfontosabb hozadéka, hogy az eddig csak egy vékony réteg számára elérhető otthoni munka a dolgozók nagy részének lett fontos, olyannyira, hogy amíg korábban ez egy szép lehetőség volt egy munkahelyen, mostanra mind többek számára elvárás a munkáltató felé. Olyan elvárás, aminek a nem teljesítése akár felmondáshoz is vezethet, vagy az ember már eleve be sem adja a pályázatát ilyen helyre.

Bűnügyi helyszínelés sem állította meg a túlbuzgó házhozszállító robotot Egyre több helyen közlekednek az utcákon házhoz szállítást végző robotok, amelyek a fuvarozás utolsó rövid szakaszán veszik át a munkát a futároktól. A gépek ideális útvonalának tervezése azonban nem mindig sikerül tökéletesen.

Természetesen akadnak főnökök, akik inkább a közvetlen kontrollt szeretik, és minden jel szerint közéjük tartozik az ausztrál ingatlankezelő vállalatóriás, a Charter Halls vezérigazgatója, David Harrison, aki két évnyi távmunka után fenyegette meg a home office-ra vágyókat azzal, hogy a munkájukat robotok fogják átvenni. A vállalkozó az Australian Financial Review Summit nevű rendezvényen fejtette ki lesújtó nézeteit erről a mind népszerűbb munkaformáról. A vezérigazgató szerint a home office addig természetesen működhet, amíg a munkanélküliségi ráta 3 százalék körül mozog, ám amint a produktivitás hiánya emelni fogja ezt a rátát, a munkavállalókat, akik távmunkára vágynak, robotokra váltják majd le. A vezérigazgató azt is hozzátette, hogy a fiatabb alkalmazottaknak amúgy is meg kellene tanulniuk valahol a munkahelyi etikettet, és azt is megemlítette, hogy amikor a dolgozók már be sem teszik a lábuk az irodába, az nagy probléma, és ezeket az embereket inkább automatákra kellene cserélni. Szerinte egyébként több vállalat amúgy is az automatizálás mellett dönt majd, és így munkahelyek fognak megszűnni.

A számok viszont nem azt mutatják, hogy ezek az elképzelések találkoznának az ausztrál dolgozók igényeivel – erre utal az is, hogy a részleges vagy akár teljes munkaidőben home office-t kínáló álláshirdetések száma az országban 2021 márciusa és decembere közt 95 százalékkal emelkedett. Az is látható, hogy azok a munkáltatók, akiket online az alkalmazottaik az átlagos fölött értékeltek 2,9-szer nagyobb eséllyel kínáltak otthoni munkavégzésre lehetőséget, mint akiket átlag alattinak értékeltek. Ráadásul a fiatalabb cégek (~2 éves) 41 százalékkal nagyobb eséllyel kínálnak ilyenféle munkalehetőséget, mint azok, amelyek régebb óta vannak a piacon.

Forrás: Stealth Optional, Yahoo


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Karnyújtásnyira az influenza nélküli világ – és ehhez oltás sem kell
Karnyújtásnyira az influenza nélküli világ – és ehhez oltás sem kell
A “7-es vegyület” lehet az influenza elleni csodafegyver, amely a védőoltásokat is leválthatja.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.