Sikeresen kilőtték a Crew Dragont!

2020 / 05 / 30 / Felkai Ádám
Sikeresen kilőtték a Crew Dragont!
Ma este budapesti idő szerint 21:22 perckor a Crew Dragon sikeresen magasba emelkedett.

Ezekben a pillanatokban már le is vált az első rakétafokozat, és a Crew Dragon megkezdte 19 órás útját a Nemzetközi Űrállomás felé. Bár a mai nap a második nekifutás volt, ezúttal az időjárás sem okozott problémát, és a Demo-2 küldetés kilövése sikeresen lezajlott. Új korszak ez az Egyesült Államok, de bizonyos értelemben a világ űrutazásában.

Egyrészt 9 éve először lőttek ki amerikai asztronautákat amerikai földről (eddig az orosz Szojuzok szállították az asztronautákat), de talán ennél is fontosabb, hogy ezzel elkezdődött a kereskedelmi űrutazás, amikor magáncégek szállítanak űrhajósokat.

Az előrejelzések szerint hamarosan több ember juthat így fel az űrbe, mint valaha.

Időközben pedig a Falcon 9 rakéta is visszatért. Ezeket direkt úgy tervezték, hogy többször is felhasználhassák őket, ezzel is lefaragva az űrutazás roppant költségeiből.

(Fotó: SpaceX)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Miután landolt a Holdon, India a Nap felé is elindított egy űreszközt
Miután landolt a Holdon, India a Nap felé is elindított egy űreszközt
Az Aditya-L1 műhold a Nap felszínét, légkörét, annak is a legkülső rétegét, a plazmából álló Napkoronát vizsgálja majd.
Röntgen és CT-vizsgálatok alapján mégsem manipulálták a mexikói
Röntgen és CT-vizsgálatok alapján mégsem manipulálták a mexikói "idegen múmiák" testeit
Meglepő fordulat a mexikói idegen fosszíliák kapcsán a testek röntgen- és CT-vizsgálatait követően. Azért még mindig marad tér a kételkedésre.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.