Sikeresen kilőtték a Crew Dragont!

2020 / 05 / 30 / Felkai Ádám
Sikeresen kilőtték a Crew Dragont!
Ma este budapesti idő szerint 21:22 perckor a Crew Dragon sikeresen magasba emelkedett.

Ezekben a pillanatokban már le is vált az első rakétafokozat, és a Crew Dragon megkezdte 19 órás útját a Nemzetközi Űrállomás felé. Bár a mai nap a második nekifutás volt, ezúttal az időjárás sem okozott problémát, és a Demo-2 küldetés kilövése sikeresen lezajlott. Új korszak ez az Egyesült Államok, de bizonyos értelemben a világ űrutazásában.

Egyrészt 9 éve először lőttek ki amerikai asztronautákat amerikai földről (eddig az orosz Szojuzok szállították az asztronautákat), de talán ennél is fontosabb, hogy ezzel elkezdődött a kereskedelmi űrutazás, amikor magáncégek szállítanak űrhajósokat.

Az előrejelzések szerint hamarosan több ember juthat így fel az űrbe, mint valaha.

Időközben pedig a Falcon 9 rakéta is visszatért. Ezeket direkt úgy tervezték, hogy többször is felhasználhassák őket, ezzel is lefaragva az űrutazás roppant költségeiből.

(Fotó: SpaceX)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Toyota lakóbuszban élnek majd az Artemis űrhajósai a Holdon
Toyota lakóbuszban élnek majd az Artemis űrhajósai a Holdon
A Habitable Mobility Platform segítségével az asztronauták akár egy hónapot is eltölthetnek majd egyhuzamban az égitesten.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.