Jó hír! Mégsem kell kidobni a régi hangfalat, ha spórolnánk az újon

2020 / 03 / 07 / Pőcze Balázs
Jó hír! Mégsem kell kidobni a régi hangfalat, ha spórolnánk az újon
Januárban a Rakéta is beszámolt arról, hogy a vezeték nélküli hangfalrendszereket gyártó Sonos mintha félreértené a recycling lényegét: aki a régi hangfalát újra cserélte, kapott 30% kedvezményt, de csak ha a korábbit működésképtelenné tette. A vállalat most meggondolta magát.

Tavaly év végén érdekes dologra bukkant egy Ralph Waldo Cybersyn nevű Twitter felhasználó, aki egy e-szemét újrahasznosító cégnél dolgozik: használtan is drága, jó állapotú Sonos hangfalakat adtak le nekik, amiket sehogy sem lehet újra működésre bírni. Pedig az újrahasznosítás mantrája "Reduce - reuse - recycle", vagyis lehetőleg termeljünk minél kevesebb szemetet; amit lehet, használjunk újra és újra; végül pedig készíthetünk új termékeket a használt tárgyak anyagaiból. A Sonos rögtön a sor végére ugrott, ezzel keltve kisebb felháborodást.

A népszerű hangfalgyártó Trade Up programja egyszerűen működött: belépünk a weboldalukra, kiválasztjuk, hogy mely hangfalunkat szeretnénk újabbra cserélni, majd elindítjuk azon a Recycle mode-ot. Ennek lényege, hogy 21 napon belül a hangfal használhatatlanná válik - ezzel együtt a gyártó 30% kedvezményt ad az új hangcuccra, amit kinéztünk magunknak. Ha valaki mégis megpróbálta volna beüzemelni a régit, a Sonos rendszere rájött, hogy ennek a hangfalnak már egy szétszerelő üzemben kéne lennie, és nem engedte elindítani azt.

De most a cég meggondolta magát.

A The Verge-ön megjelent hír szerint a program ebben a formában véget ért, nem is akárhogy: a 30% kedvezmény változatlanul jár, ha újabb Sonosra váltanánk, de a régi készülékkel azt csinálunk, amit akarunk. Ezzel az ajánlattal valószínűleg a világ egyik legvonzóbb hűségprogramját indították el, hiszen harmadával olcsóbban kapni valamit azért, mert már korábban is ott vásároltunk, nem nagyon szoktunk.

Ezzel a szokatlanul nagyvonalú lépéssel a cég egy kis levegőhöz jut, mielőtt a közeljövőben leállítja bizonyos régebbi termékei frissítését. Korábban bejelentették, hogy a hardvereik egy részét már nem fogják tudni új szoftverrel ellátni, ám nem voltak egyértelműek, így sokan azt feltételezték, joggal, hogy a rendszerük részben vagy teljes egészében használhatatlanná válik idén tavasszal. Erről nincs szó, az ígéretek szerint minden Sonos működni fog. Ha esetleg mégis gondok lennének, akkor valószínűleg megoldják - mi legalábbis bizakodóak vagyunk a Trade Up program ilyen gyors újragondolása után.

(Fotó: Sonos)

Kövess minket a Facebookon is!


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.