Rendkívül látványos videó mutatja be, mi történik a Starship prototípusának belsejében felszállás közben 2021 / 01 / 26 / Bobák Áron

Az SN-8 tesztje után a SpaceX lassacskán készen áll rá, hogy élesben is kipróbálja a Starship következő prototípusát, aminek a célja változatlan: 12,5 ezer méteres magasságba emelkedni, majd visszatérni a Földre. A három, hiba nélkül lefolytatott statikus teszt után erre a hírek szerint akár már szerdán sor kerülhet, ennek alkalmából pedig a C-bass Productions egy igen látványos animációt is készített arról, mi zajlik a rakéta belsejében egy ilyen teszt alatt. A videó, amelyben a folyékony metánt piros, míg a folyékony oxigént kék színnel jelölték, egy ideális verziót mutat be, vagyis amikor a SpaceX rakétája nem robban fel leszállás közben, de a bent zajló folyamatok szempontjából ez tulajdonképpen mindegy, a dolog akkor is ugyanígy nézne ki, ha a Starship végül az eheti repülését is tűzlabdaként fejezné be.
Apró, piros objektumok tömege szerepel a JWST felvételein – de a létezésük lehetetlen
Apró, piros objektumok tömege szerepel a JWST felvételein – de a létezésük lehetetlen
A JWST rengeteg kis piros pontot fedezett fel, de ezeket jelenleg bárhogy próbáljuk magyarázni, az ellentmond a most ismert galaktikus evolúciós modelljeinknek.
Ezt látnánk az égen, ha a Földnek is olyan gyűrűi lennének, mint a Szaturnusznak
Ezt látnánk az égen, ha a Földnek is olyan gyűrűi lennének, mint a Szaturnusznak
Nagyon látványos lenne, igaz, a valóságban pontosan így egész biztosan nem jöhetne létre.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.