Az eszköz, ami bármilyen, karnison lógó textilt felokosít

2020 / 02 / 19 / Perei Dóra
Az eszköz, ami bármilyen, karnison lógó textilt felokosít
Van annak egy diszkrét bája, ha az ember maga dönti el, mikor süssön hasára a nap. Erre jó a a SwitchBot Curtain, ami állítható sebességgel húzogatja a függönyt, amikor csak akarjuk.

Ugyan ki gondolná, hogy a technológia még mindig nyithat új távlatokat a telefonos appokkal mozgatható redőnyök és besötétedő ablakfóliák után? Nos, pedig a jelek szerint nagyon is tud. SwitchBot Curtain a becsületes neve annak a motorizált eszköznek, amely

távvezérlésre húzogatja a textilt, méghozzá a számunkra legmegfelelőbb sebességgel és időben.

A műanyag doboz alig húsz dekát nyom, ezért könnyen elfér a függöny ráncában, plusz egyetlen pillanat alatt, bármilyen karnisra rögzíthető, telepítése után pedig akár hangvezérléssel is működtethető, mivel egyaránt kompatibilis a Google Home, az Amazon Alexa, és az Apple Sirijével illetve HomePodjával.

Akkor sincs probléma, ha inkább mellőznénk az okosasszisztenciát, és helyette inkább a SwitchBot Curtain alkalmazását vagy apró távkapcsolóját használnánk. Ami pedig az appot illeti, másodpercre pontosan beidőzíthetjük, mikor nyíljanak és záródjanak függönyeink; az eszköz a gyorsulásmérő szenzor mellé fényérzékelőt is kapott, vagyis a szürkület beálltával párhuzamosan a szoba besötétítése is automatikusan megtörténik. Ja, és természetesen távvezérelhető akár a munkahelyünkről, ha mondjuk reggel elfelejtettük el- vagy behúzni a sötétítőt, vagy szeretnénk délután ledőlni egyet, de nincs kedvünk elmászni az ablakig.

Az okoseszköz karbantartása szintén gyerekjáték: ígérete szerint az akkumulátor használattól függően nyolc-tizenkét hónapot kibír egyetlen feltöltéssel.

Az ember természetes alvási ciklusát követő Switchbot hongkongi mérnökök és tervezők munkájának gyümölcse előrendelhető a Kickstarteren bevezető áron, hatvankilenc dollárért, nagyjából húszezer forintért. Az eszköz várható megjelenése 2020. április.

(Fotó: Teller Report)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.