Az eszköz, ami bármilyen, karnison lógó textilt felokosít

2020 / 02 / 19 / Perei Dóra
Az eszköz, ami bármilyen, karnison lógó textilt felokosít
Van annak egy diszkrét bája, ha az ember maga dönti el, mikor süssön hasára a nap. Erre jó a a SwitchBot Curtain, ami állítható sebességgel húzogatja a függönyt, amikor csak akarjuk.

Ugyan ki gondolná, hogy a technológia még mindig nyithat új távlatokat a telefonos appokkal mozgatható redőnyök és besötétedő ablakfóliák után? Nos, pedig a jelek szerint nagyon is tud. SwitchBot Curtain a becsületes neve annak a motorizált eszköznek, amely

távvezérlésre húzogatja a textilt, méghozzá a számunkra legmegfelelőbb sebességgel és időben.

A műanyag doboz alig húsz dekát nyom, ezért könnyen elfér a függöny ráncában, plusz egyetlen pillanat alatt, bármilyen karnisra rögzíthető, telepítése után pedig akár hangvezérléssel is működtethető, mivel egyaránt kompatibilis a Google Home, az Amazon Alexa, és az Apple Sirijével illetve HomePodjával.

Akkor sincs probléma, ha inkább mellőznénk az okosasszisztenciát, és helyette inkább a SwitchBot Curtain alkalmazását vagy apró távkapcsolóját használnánk. Ami pedig az appot illeti, másodpercre pontosan beidőzíthetjük, mikor nyíljanak és záródjanak függönyeink; az eszköz a gyorsulásmérő szenzor mellé fényérzékelőt is kapott, vagyis a szürkület beálltával párhuzamosan a szoba besötétítése is automatikusan megtörténik. Ja, és természetesen távvezérelhető akár a munkahelyünkről, ha mondjuk reggel elfelejtettük el- vagy behúzni a sötétítőt, vagy szeretnénk délután ledőlni egyet, de nincs kedvünk elmászni az ablakig.

Az okoseszköz karbantartása szintén gyerekjáték: ígérete szerint az akkumulátor használattól függően nyolc-tizenkét hónapot kibír egyetlen feltöltéssel.

Az ember természetes alvási ciklusát követő Switchbot hongkongi mérnökök és tervezők munkájának gyümölcse előrendelhető a Kickstarteren bevezető áron, hatvankilenc dollárért, nagyjából húszezer forintért. Az eszköz várható megjelenése 2020. április.

(Fotó: Teller Report)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Megfizethető árú csúcskategóriás telefont mutatott be a Xiaomi
Megfizethető árú csúcskategóriás telefont mutatott be a Xiaomi
A Xiaomi 13T Pro 144Hz-es képfrissítésű OLED kijelzővel, 120 wattos gyorstöltéssel és 350 ezer forint alatti árcédulával igyekszik magához édesgetni azokat, akiknek nem opció, hogy félmillió forintot fizessenek ki egy olyan telefonért, amiben minden megtalálható, amit egy mai csúcskészüléktől elvárhatnánk.
Irán a mesterséges intelligenciát használná az iszlám vallásjogi döntésekhez
Irán a mesterséges intelligenciát használná az iszlám vallásjogi döntésekhez
Eddig átlagosan 50 nap volt egy fatva megalkotása, olykor több év, de az MI segítségével akár már öt óra alatt elkészülhet egy törvény.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.