Szakértők szerint esélyesen valódi a “medúza-ufóról” készült felvétel az iraki katonai bázison

2024 / 01 / 10 / Felkai Ádám
Szakértők szerint esélyesen valódi a “medúza-ufóról” készült felvétel az iraki katonai bázison
Ha a felvétel tényleg valódi, akkor durvább képeket láthatunk, mint az emlékezetes 2018-as videón, amelyen egy vadászgép rögzített egy repülő csészealj szerű objektumot. A Pentagon egyelőre nem kommentálta az esetet, több szakértő szerint viszont nem képi hibáról vagy egyéb prózai okról lehet szó.

A videót Jeremy Corbell, az UFO-témára szakosodott, eléggé ismert újságíró szivárogtatta ki – a felvétel Irakban készült 2018-ban. Corbell egyébként jelen volt David Grusch kongresszusi meghallgatásán, illetve többször is előkerült a neve különböző vonatkozásokban az elmúlt időszak – fogalmazzunk így – UAP/UFO eseményköre kapcsán az Egyesült Államokban. Most pedig, nem sokkal azután, hogy elfogadásra került az UFO-törvény az USA-ban (a kritikus hangok alapján egy erősen felvizezett változatban), Corbell egy olyan anyagot tett közzé, amely állítása szerint 2018-ban készült Irakban egy amerikai katonai bázison.

A videót többek közt a NewsNation is bemutatta, méghozzá némileg meglepő módon a Banfield című, bűntényekre szakosodott műsorukban. Az objektumot Corbell nevezi medúzának a megjelenése alapján:

A felvétel éjszaka készült egy “érzékeny objektum” felett, speciális kamerákkal, mert a sima éjjellátón egyszerűen nem látszott. Mint a felvételen látszik, az objektum színe is változik – időnként mintha átlátszóra váltana, ami Corbell szerint hőváltozásra utal. Az objektum ezután Corbell elmondása alapján eltűnik a vízben 17 percre (a videón ez már nem látszik), majd onnan előkerül, és hihetetlen sebességgel kilő az űrbe, végül pedig eltűnik. Corbell szerint épp ilyen “medúza” jelent meg korábban nukleáris intézmények környékén is.

Mivel a Pentagon a videó eredetiségét nem igazolta, sőt egyelőre nem is kommentálta az ügyet, a NewsNation Nick Pope médiakommentátor és volt köztisztviselő segítségét kérte a felvétel kapcsán, aki korábban a brit kormány védelmi minisztériumának alkalmazottja volt – Pope többek között az UFO-jelenségek kivizsgálásáért is felelős volt.

Corbell szerint a felvétel valódi, és több forrás is megerősíti az esemény valódiságát, és Pope szerint Corbell eddig nem okozott csalódást a hasonló szivárogtatásokkal, szerinte viszont az objektum színváltozása a felvétel hibája is lehet. Corbell szerint egyébként az eseményről több felvétel is készült, és ezeket a védelmi szolgálatok szépen elsüllyesztették.

Korábban azt is feltételezték, hogy az objektum valójában egy, a kamerára került folt, ezt azonban alaposabb tanulmányozás után mégsem tartotta valószínűnek a NewsNation egy másik műsorában Dr. Matthew Szydagis, a University of Albany fizika professzora – akitől egyébként a “folt-elmélet” eredetileg származott:

Dr. Matthew Szydagis hozzáteszi, hogy annak ellenére, hogy az objektum valódinak tűnik, több kérdés is akad a felvétel kapcsán, és több adatra lenne szükség, hogy bármi biztos kijelenthető legyen. A NewsNation tehát egyelőre nem tudta bizonyítani minden kétséget kizáróan a felvétel valódiságát.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Nagyon meglepő dolgot fedezett fel a New Horizons szonda a Kuiper-övben
Nagyon meglepő dolgot fedezett fel a New Horizons szonda a Kuiper-övben
A Naprendszer külső, jeges területével kapcsolatos felfedezés az egész Naprendszerről alkotott képünkre hatással lehet.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.