Szándékosan törhette össze a repülőjét, hogy népszerűbb legyen a YouTube-on

2022 / 04 / 23 / Pőcze Balázs
Szándékosan törhette össze a repülőjét, hogy népszerűbb legyen a YouTube-on
December óta közel kétmillióan látták azt a videót, amelyben Trevor Jacob kiugrik a repülőgépéből, miután az meghibásodik. Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) szerint a volt olimpikon nem járt el megfelelően a baleset során, ami talán nem is baleset volt.

A YouTube-on még mindig elérhető a szenteste feltöltött videó, amelynek a második percében Jacob kimászik a pilótafülkéből, majd kiugrik az 1940-es években készült gépből, ejtőernyővel a hátán. Innentől a zuhanását követhetjük, majd azt, ahogyan megkeresi a roncsot. A The Verge-ön olvasható hír szerint azonban több minden nem stimmel az eseményekkel kapcsolatban. A légügyi hivatalnak ugyanis az a véleménye, hogy a férfi "rosszul ítélte meg a helyzetet és felelőtlen volt", amikor úgy döntött, hogy kiugrik a gépből. Sőt, a hatóság azt is hozzátette, hogy Jacob

"szándékosan úgy repült, hogy a gép lezuhanjon."

Kiemelik, hogy a pilóta nem próbálta újraindítani a motort, nem lépett kapcsolatba a légiforgalmi irányítással, hogy segítséget kérjen, valamint nem keresett más helyet, ahol leszállhatott volna, pedig "számtalan lehetőségből választhatott". Ami a legkülönösebb, hogy hamarabb nyitotta ki a gép ajtaját, mint hogy a propeller forgása lassulni kezdett volna. A férfi most naponta ezer dollár, vagyis körülbelül háromszázötvenezer forint bírságot kell, hogy fizessen, amíg le nem adja a pilóta engedélyét. A hatóság mellett más videósok is elemezték a Jacob gépével történteket; olyan is akad ezek között, amit szintén közel egymillióan láttak.

A huszonnyolc éves Trevor Jacob több sportágban is kipróbálta magát. Legnagyobb sikere, hogy a 2014-es téli olimpián, Szocsiban férfi snowboard crossban az elődöntőig jutott. A YouTube-on százharmincezer követője van, a legutóbbi videójában két profi MMA küzdősportoló ellen próbálja ki magát. A Business Insider cikke szerint a YouTube partner programjában részt vevők minden ezer megtekintés után körülbelül két és tizenkét dollár közti összeget kapnak, vagyis a kétmillió néző után Jacob valószínűleg nem kap annyi pénzt, hogy megérte volna a mutatvány, ha figyelembe vesszük a folyamatos büntetéseket, és persze a gép javíttatásának az árát.

Komoly fejfájást okoz az USA-nak, hogy az egyik F-35-ös vadászgépük leszállás közben beleesett a tengerbe Ha nem halásszák ki, akkor Kína vagy Oroszország minden bizonnyal megteszi, amivel hozzájuthatnak a jelenlegi amerikai csúcstechnika titkaihoz.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Remélhetőleg sosem fogják élesben bevetni.
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
A kereskedelmi járatok a Közel-Kelet felett “elképzelhetetlen” fenyegetéssel szembesülnek újabban: a GPS-rendszert ért, eddig példátlan “spoofing” támadások miatt szeptember óta több tucat esetben hibásodtak meg a navigációs rendszerek. A helyzetet rontja, hogy egyelőre nem lehet pontosan tudni, ki áll a támadások mögött, és ezek elhárítására sincs jelenleg ötlet.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.