Százezer lakást kér egészségügyieknek az Airbnb. Magyarok is jelentkezhetnek

2020 / 03 / 27 / Pőcze Balázs
Százezer lakást kér egészségügyieknek az Airbnb. Magyarok is jelentkezhetnek
Az Airbnb-nél nem így tervezték ezt az évet. Ugyan változatlanul azt állítják, hogy szeretnének tőzsdére menni 2020-ban, de egyelőre azzal küzdenek, hogy a foglalásaik száma drasztikusan leesett a járvány miatt. Hogy ne legyenek kihasználatlanok a lakások, most a szállásadók segítségét kérték abban, hogy egészségügyi dolgozókat szállásoljanak el, akik így a betegekhez közel, a rokonaiktól biztonságos távolságban lehetnek.

A TechCrunch cikke szerint azután, hogy Franciaországban és Olaszországban 6000 lakást tettek elérhetővé orvosok, nővérek és más járványügyi szakemberek számára, most egy nagyságrenddel nagyobb, nemzetközi programot indít el a szállásadókat és szálláskeresőket összekötő platform. Állításuk szerint sorra kapták az ingatlantulajdonosoktól a megkereséseket, hogy segíteni szeretnének a járvány elleni küzdelemben, ami amennyire nagylelkűen hangzik, annyira nem meglepő. Több millió lakást hirdetnek meg a platformon, ezeknek a java most vagy üresen áll a gyakorlatilag befagyasztott turizmus miatt, vagy az üzemeltetők épp átállnak a rövid távú helyett a hosszú távú kiadásra, aminek valószínűleg a magyar nagyvárosok bérleti díjain is érződik majd a hatása. Aki viszont csak ezt az időszakot szeretné átvészelni úgy, hogy közben jót is tesz, annak az Airbnb úgy tűnik, remek lehetőséget teremtett erre.

A program lényege, melyet a Nemzetközi Vöröskereszttel és más szervezetekkel együtt dolgoztak ki, hogy ha egy szállásadó felajánlja a járvány ellen küzdők számára a lakását, akár ingyen, akár csökkentett áron, akkor az azzal amúgy összefüggő bevételeiről lemond a platform. Az Airbnb ezzel újra felelős vállalatként állítja be magát, a koronavírus miatti lemondások ingyenessé tétele után. Ez mind jól jöhet a járványt követően várható, új turisztikai szabályok lefektetésekor, hiszen sok városban gyűlt már a feszültség körülöttük az elmúlt években, hónapokban, az emelkedő ingatlanárak és bérleti díjak, valamint az átalakuló városképek, környékek miatt. Míg békeidőben rajtuk van a gyors terjeszkedés kényszere a tőzsdére lépés miatt, most úgy tűnik, nem kapkodtak: nem csak hogy csináltak két kisebb pilot programot, de

a higiéniára is gondoltak.

A bejelentés szerint a vállalat azt is végiggondolta, hogy ha esetleg fertőzött szállna meg az ingatlanban, akkor hogyan lehet minimalizálni a továbbfertőzés esélyét. Szakértőkkel egyeztettek arról, hogy hogyan óvhatják meg a szállásadókat a veszélyektől, amelyeket a program jelenthet - például csak egész lakások adhatók ki, lakrészek nem, és 72 óra kell, hogy elteljen két bérlő ki- illetve beköltözése közt.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az egész világot elláthatná inzulinnal egy nagy csorda génmódosított tehén teje
Az egész világot elláthatná inzulinnal egy nagy csorda génmódosított tehén teje
Olcsóbb és több inzulin – ezt ígéri a biotechnológiai csoda, a barna tehén, amely nem csak tejet, de mellette humán inzulint is termel.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.